Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Maarif Hareketi kapsamında düzenli olarak yürüttüğü yönetici ve öğretmenlerin kişisel gelişimini amaçlayan program ve çalıştayların önemli bir ayağı olarak gerçekleştirilen Bahçeşehir Koleji STEM+A Çalıştayı; BAU STEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Şube Müdürleri, çeşitli kademelerden okul müdürleri, müdür yardımcıları ve 500'ü aşkın öğretmenin katılımı ile gerçekleşti. STEM+A Çalıştayı, öğretmen seminerinin sona ermesi ardından, Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörlerinin önderliğinde, milli eğitim öğretmenlerinden seçilen kırk öğretmen ile atölye çalışması niteliğinde devam etti.

PROJE ODAKLI BİR EĞİTİM

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, 'Türkiye'de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki kampüslerinde anaokulundan itibaren tüm kademelerinde STEM+A eğitimi uyguluyor. Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve estetiğin bir bütün olarak kullanılması esasına dayanan STEM+A eğitimiyle öğrenciler, farklı disiplinleri bir arada kullanabildikleri proje odaklı bir eğitim görüyor. Bu doğrultu da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atakum İlçe Müdürlüğümüzün talebi üzerine, BAU-STEM Direktörümüz Doç. Dr. Sencer ÇORLU hocamızı, değerli meslektaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

ALANINDA UZMAN KİŞİLER

Çalıştay, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik'in konuşmaları ile devam etti. İrfan Yetik, 'Samsun Maarif Hareketi kapsamında düzenlemiş olduğumuz, 'Yeni Nesil Eğitim Modeli STEM+A Çalıştayını, Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü'nün ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, alanında uzman kişilerin katılımı ile konferans ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda seminer vermek için şehrimize gelen Doç. Dr. Sencer Çorlu hocamıza ve destekleri için Bahçeşehir Koleji Kurumlarına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

EĞİTİMİN ANA ÖĞESİ İNSANDIR

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise, 'Türkiye'de STEM uygulamaları dendiği zaman ilk akla gelen, sistemin kurgulanış, uygulanışı ve teorisi arasında bağı kuran, ülkemizin iftihar edeceği çalışmalar gerçekleştiren çok değeri bilim insanı Sencer ÇORLU hocamızı şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymakla birlikte, bundan sonra gerçekleştireceğimiz büyük Samsun organizasyonlarında, Bahçeşehir Kolej'lerini hep yanımızda göreceğimizden emin olduğumuzu ve bu başarılı organizasyondan dolayı da şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. İnsan, 2023 Eğitim Vizyonunun odak noktasıdır. Eğitimin ana öğesi ve baş öznesi insandır. Her eğitim sistemi öğretmenlerin omuzlarında yükselir ve öğretmeninin niteliğini aşamaz. Eğitim sisteminde eğitim politikaları başta olmak üzere müfredat, materyal, teknoloji gibi alanlarda yapılan her türlü reform ve iyileştirme çabalarının başarısı, uygulamada büyük ölçüde öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki yeterlilikleri, algı ve adanmışlıklarına bağlıdır. 2023 vizyon belgesinde öğretmen eğitimin ana aktörü olarak tanımlamakta ve öğretmenin kişisel gelişimine önem vermektedir. Biz öğretmenler, problemi çözen, araştıran, sorgulayan, 21. yüzyılın çocuğunu yetiştirmek zorundayız' şeklinde konuştu.

Temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık fayda için sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli ve ahlaklı çocuklar yetiştirmek olan 2023 Eğitim Vizyonu ile örtüşen STEM eğitimi için öğretmen ve eğitim yöneticilerinin eğitimine de büyük önem veriliyor. Bahçeşehir Kolejinde düzenli olarak düzenlenen öğretmen eğitimlerinin yanı sıra öğretmenlerin, Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi (BAUSTEM) tarafından düzenlenen eğitimlere katılarak sertifika alması sağlanıyor.