Rusya'nın Azov Limanı'ndan yüklediği 3 bin 300 ton kömürü Samsun'a getirmek üzere 13 kişilik mürettebatla hareket eden Panama bayraklı 8841644 IMO numaralı 'Volga-Balt 214' isimli kuru yük gemisi, dün saat 07.40'ta Ana Arama Kurtarma Merkezine acil durum sinyali verdi. Acil durum sinyalinin ardından gemi, Samsun'a 80 mil (130 km) açıkta 5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle gemi bölünerek Karadeniz'e gömüldü. Gemiden alınan sinyal üzerine harekete geçen Türk Sahil Güvenlik ekipleri, zorlu şartlarda verdikleri mücadele sonucu 7 kişiyi sağ kurtarmayı başarırken ekipler 2 kişinin ise cansız bedenine ulaştı. Sağ kurtarılan mürettebat ile 2 ceset, helikopterle Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Kurtarılan mürettebat Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavilerinin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. Mürettebatın savcı tarafından da ifadeleri alındı.

4 mürettebata henüz ulaşılamadı
13 kişilik mürettebattan geriye kalan 4 kişiye ise henüz ulaşılamazken olayın üzerinden 1 gün geçmesine rağmen ekiplerce arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada ise 'Volga Balt 214 isimli Panama Bayraklı gemisinde kayıp olanlar için arama ve kurtarma çalışmaları 2 bot ve 1 helikopterle devam etmektedir' denildi.

Mürettebatın kimlikleri
Kayıp mürettebat arasında gemi kaptanı Azerbaycan uyruklu İsmayilov Turbat (47) da yer alırken kurtarılan mürettebatın isimleri şöyle:
Sheycuk Stanislav (45), Herashchenko Oleh (30), İlchenko Yevhenli (21), Yatsenko Yevgen (58), Skachko Denys (30), Budko Tetiana (40) ve Milnichenko Pavlo (42). Bunların tamamı Ukrayna uyruklu.
Cesetlerine ulaşılan isimler şunlar:
İbrahimov Mammadali (41) (Azerbaycan) ve Bodnik Ruslan (31) (Ukrayna).
Kaybolan mürettebatın isimleri de şu şekilde:
Vyazovsky Rostyslav (38), Krepets Dmytro (32) (Ukrayna), Ovdiienko Volodymyr (22) (Ukrayna) ve gemi kaptanı İsmayilov Turbat (47) (Azerbaycan)