Samsun'da ilk belediye başkan adayını açıklayan İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı, önümüzdeki günlerde de ilçe adaylarını açıklamaya devem edeceği belirtildi. Tanıtım toplantısına İYİ Parti il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

SAMSUN'UN HER YERİNDE İDDİALIYIZ

Açıklamada konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, 'Refahın, standardın insan yaşamını kolaylaştırılacak evrelere ulaşmasını sağlayacak yöneticiler, yönetim birimleri ve meclisler seçmek için çaba sarf etmekteyken birileri hala illet, zillet adı altında kendileri gibi düşünmeyen muhalefetin, bir yerleri yamama çabası içerisindeler maalesef. Bunu iktidar partisinin yapmasını anlayabiliyoruz ama milliyetçi değerleri savunmayı iddia eden bir takım unsurların yapmasını hiçbir anlam veremiyoruz. Maalesef bu unsurlar seçmenin iradesini Ankara'dan dizayn edebileceği görüşündeler. Bu tezin yanlış olduğunu ve 31 Mart akşamı sandıkla açıldığında onların düşündüğü gibi olamayacağını iddia ediyoruz. Seçmenin iradesinin hiçbir şekilde yönlendirmeyeceğini iddia ediyoruz. Samsun özelinde her yerde iddiamızı ortaya koymak adına mücadele ediyoruz. Bunun başlangıcı olarak da Yakakent Başkan Adayımız Kadir Güntay'ı kamuoyuna tanıtıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun' ifadelerinde bulundu.

İNSAN ODAKLI BİR YÖNETİM

İYİ Parti Yakakent Belediye Başkan Adayı Kadir Güntay ise, 'Başkan adaylığına beni layık gören il başkanımıza, yönetimimize ve tüm partililere teşekkürü borç bilirim. Yakakent için bizim ana felsefemiz insan odaklı bir yönetim anlayışı olacaktır. Yakakent'in çehresini değiştirecek projeler ile geleceğiz. 5 yıllık bir çalışma planı hazırlıyoruz. El ele vererek en güzelini, en iyisini yapmaya çalışacağız. Belediye ve halk arasında engelleri kaldırmak için geliyoruz. Belediyemizin kapıları tüm vatandaşlarımıza açık olacak ve siyasi görüş ayrımı gözetmeden eşit mesafede olacağız. Yakakent'in ekonomisinin çıkış yolları turizm ve balıkçılıktır. Bu alanda tüm müteşebbislerin önü açılacak ve teşvik edilecektir. 31 Mart Yerel Seçimlerin ülkemize, partimize, Samsun'umuza, Yakakent'imize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Erdinç YILDIZ