Tekşen Bilişim'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Samet Teke, otomotiv sektöründe 10 yıl boyunca edindiği tecrübe ve bilgisiyle 2014 yılının sonunda Tekşen Bilişim'i kurarak Gözcü Araç Takip markasıyla faaliyetlerine başladı. 2 yıldır Samsun Teknopark'ta bulunan Araştırma-Geliştirme (AR-GE) ofisinde çalışmalarını sürdüren Tekşen Bilişim, rent a car firmaları için yazılımlar geliştiriyor. Şirket bu kapsamda, E-RAC adını verdikleri elektronik rent a car sisteminin farklı versiyonlarını geliştirip E-RAC v2'yi Almanya'da faaliyet gösteren bir broker (aracı) firmasına satarak ilk yazılım ihracatını gerçekleştirdi.

EN BÜYÜK YAZILIM FİRMASI

Yaptıkları ihracat sonrasında bunu sürekli hale getireceklerine işaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Teke, 'İlk ihracatımız Almanya'ya oldu. Bunun için mutlu ve gururluyuz. Almanya genelinde 150 acentesi bulunan ve Berlin şehrinde bin araç parkı kapasitesine sahip bir broker firmasına geliştirdiğimiz elektronik rent a car yazılımının satışını yaparak ilk ihracatımızı yaptık. Bundan sonra farklı ülkelere de ihracat yapabilmek için çalışmalarımıza hız verdik. Karadeniz Bölgesi'nin personel ve ciro bakımından en büyük yazılım firmasıyız. Hedeflediklerimizi yapabilecek ekip ve özveriye sahibiz' dedi.

TEKNOPARK'IN ROLÜ BÜYÜK

Samsun Teknopark bünyesinde faaliyet göstermeye başladıktan sonra girişimcilik ekosisteminin içinde olmanın faydalarından bahseden Teke, 'Samsun Teknopark'ın gelişimimizde rolü büyük. Samsun Teknopark'ta bir girişimcilik ekosistemi var ve bu ekosistemin size katkıları oluyor. Örneğin, yazılım firmalarıyla irtibat kuruyorsunuz, onların oluşturduğu başka bir sistem sizin sisteminize entegre edilebiliyor, karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Mentorluk (yönderlik) desteği alıp mentorluk desteği verebiliyorsunuz. Düzenlenen etkinlikler ve konferanslarla birlikte kişisel gelişimimize de katkı sağlıyoruz' şeklinde konuştu.