Samsun Gazi Anadolu Lisesi, gerçekleştirdikleri uluslararası öğrenci projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Yürüttükleri eTwinning projeleri ile eTwinning Okulu etiketine sahip olan okul, üç kez Ulusal ve Avrupa Kalite ödülü alarak başarılarını taçlandırdı

Okulda İnternet ortamında, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Hırvatistan ile gerçekleştirilen, Everyone Matters:5Goals4Inclusion adlı eTwinning Kapsayıcı eğitim projesi başarılı bir şekilde tamamlayan Samsun Gazi Anadolu Lisesi, Antalya'da gerçekleştirilen 9. Ulusal Etwinning Kongresinden ödül ile döndü.

FARKINDALIK KAZANDIRMAK

Antalya'da gerçekleştirilen 9. Ulusal Etwinning Kongresinde, EveryoneMaters5Goals4Inclusion eTwinning projesi ile Samsun Gazi Anadolu Lisesi, içerme kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Ödülü alan Samsun Gazi Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje yürütücüsü Nalan Aydın, 'Öğrenciler katıldıkları uluslararası projelerle, Avrupa'daki akranlarıyla işbirliği yaparak ortak projeler yürütüyorlar ve bu sayede öğrenciler kendilerine olan güvenlerinin her anlamda geliştiriyor. Bu projeler kişisel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlıyor. Öğrencilerin okula olan ilgilerinin arttırarak, akademik anlamda daha başarılı bireyler haline geliyorlar. Birincilik alan proje ile amacımız, kapsayıcı bir toplum, herkesin eşit fırsatlar ve düzgün yaşam şartlarına sahip olduğu, çeşitliliğin bölücü değil birleştirici bir güç kaynağı kabul edildiği, 'karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı bir toplumdur' bilincini yaymak ve öğrencilerin yaptıkları aktiviteler sayesinde bu konuda farkındalık kazandırmaktır' dedi.

Erdinç YILDIZ