Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Karadeniz'in 77 mil açığında batan Panama bandıralı kömür yüklü 110 metrelik gemi enkazından sağ olarak kurtarılan 7 kişinin tedavileri hastanelerde devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından denizden çıkarılan cesetlerin kimlikleri de tespit edildi. İki cesedin Ukrayna uyruklu Vyazovsky Rostyslav ile Krepets Dmytro'ya ait olduğu belirlendi.

CENAZELER TESLİM EDİLECEK

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otopsileri tamamlanan Ibrahimov Mammadall ve Ukrayna uyruklu Bodnik Ruslan'ın cenazeleri teslim edilmek için konsolosluk görevlileri bekleniyor.

ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün de Gemi kaptanı Azerbeycan uyruklu Ismaytlov Turgat ile mürettebat Ukrayna uyruklu Ovdlilenko Volodymytr'in cesetlerine ulaşmak için 2 bot ile arama çalışmalarını sürdürdü. 3 gündür devam eden arama çalışmalarında henüz iki cesede rastlanmazken, aralamaların bugünde devam edeceği öğrenildi. Gemi kazasıyla ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sağ olarak kurtarılan mürettebatın ifadeleri alındı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bayram OK