ÖZGÜRLÜĞÜN EN ETKİLİ ARACI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Samsun Valisi Osman Kaymak, doğru ve tarafsız haber vurgusu yaptı. Kaymak mesajının devamında, 'Demokrasinin barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli payı olan basın, gerçeklerin öğrenilmesini ve bireyin haber alma özgürlüğünü sağlayan, toplumun bilinçlenmesine aracılık yapan düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biridir. Basının önemi, teknolojik gelişmeler nedeniyle günümüzde daha da artmıştır. Olayları doğru, ilkeli, meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, objektif görev anlayışıyla değerlendiren, halkın gözü kulağı ve sesi olarak kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirerek halkın bilgilenmesine ve bilinçlenmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için her zaman yol gösterici değerler olmuştur. Bu ilkeleri öne çıkararak görev yapan güçlü Samsun basınımızın mensuplarıyla göreve başladığım günden bugüne kadar beraber olmaya çalıştım. Çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm basın camiamızla, bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm değerli basın çalışanlarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, hayatta olan tüm basın emekçilerimize meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum' ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİYE KATKI SAĞLIYOR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; kamuoyunun doğru, eksiksiz, tarafsız ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi açısından toplum için büyük önem taşımaktadır. Basının taşıdığı bu önem kuşkusuz basın mensuplarının esaslar çerçevesinde vazifelerini yerine getirmeleriyle daha da anlam kazanmaktadır. Demokrasimizin gücünün göstergelerinden biri olan medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının engellenmeden, hiçbir kısıtlamaya uğramadan, ülkemizde ve Dünya'nın her yerinde olan bitenleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevini hem hukuken hem de fiilen teminat altına almak demokrasinin ve güçlü devlet olmanın gereğidir. Bu kapsamda AK Parti olarak iktidarda olduğumuz son 16 yılda ülkemizde her alanda standartları yükselttiğimiz, ülkemizi ileriye taşıdığımız gibi çalışan gazetecilerin çalışma koşullarının daha nitelikli hale gelmesi ve emeklerinin karşılığını alabildiği bir ortamda görevlerini özgürce yerine getirmelerini sağlamak için de gayretli çalışmalar ortaya koyduk' İfadelerini kullandı.

BÜYÜK EMEK VE FEDAKARLIK

Karaaslan, 'Hak ve özgürlüklerin, demokrasi ve kalkınmanın yanında durarak yerli ve milli olmanın gereğini yerine getiren, görevini her şartta büyük emek ve fedakarlıklarla ifa eden tüm basın mensuplarımıza ve gazetecilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle son dönemde Türkiye olarak yaşadığımız, istiklal ve istikbalimizi hedef alan saldırıların en büyüklerinden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilerin tüm engelleme girişimlerine rağmen büyük bir cesaretle görevlerini yerine getiren, halkımızı darbecilere ve darbe girişimine karşı durmak için meydanlara davet eden çağrıyı duyuran, milletimizin canları pahasına ortaya koyduğu cesur direnişini tüm dünyaya duyuran, ardından günlerce süren demokrasi nöbetlerinde milletimizle aynı duyguları paylaşmak suretiyle meydanları boş bırakmayan basın mensuplarımız ve gazetecilerimiz ise ayrı bir takdiri hak etmektedir. Bu düşüncelerle yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum' ifadelerine yer verdi.

VİCDANLARA SES OLUYOR


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: 'Gazetecilik; kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına, ülkemizin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan en önemli meslek gruplarından biridir. Gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla vatandaşın en doğal hakkı olan doğru, tarafsız ve eksiksiz haber almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Meslek etiğine tam bir bağlılıkla, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve dili olan tüm basın mensuplarının, demokrasimizin güçlenmesinde önemli bir rol aldıkları da göz ardı edilemez bir gerçektir. Evrensel hukuki ve insani değerleri koruyarak, mesleklerini en iyi şekilde icra eden basın çalışanlarımız olduğu sürece Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelerek, belirlemiş olduğu hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek, çok daha parlak ve aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek, ülkelerin kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan, yaşadığımız dünyayı küçük bir pencereden bizlere sunan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugün aramızda olmayan hayatlarını kaybetmişlere de Allah'tan rahmet diliyorum."

BASIN ÖZGÜR OLMALI

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Zeybek mesajında, özgürlüklerin gelişmesinde, basına önemli görevler düştüğüne vurgu yaparak, 'Halkın doğru bilgi alması, basın sayesinde olabilmektedir. Toplumlarda yaşanan olumlu ve olumsuz bütün olayların gerçekliği; haberlerin doğru ve tarafsız olarak yansıtılmasıyla mümkün olabilmektedir. Basının özgür haber toplama ve yayma özgürlüğü engellendiğinde bireylerin doğru bilgiye ulaşmaları olanaksızdır. Basının özgür olması, basın emekçilerinin eleştiri hakkını kullanmasıyla; yönetenler daha dikkatli olacak, haksızlıklar azalacaktır. Ülkemizde uzun süredir iktidarda bulunan siyasal partinin; Basının eleştirel tavrına tahammülsüzlüğü sonunda 2018 Aralık ayı sonu itibarı ile yüzlerce basın emekçisinin ceza evlerinde bulunuyor olması iktidarın baskıcı tutumunun sonucudur. İktidarın baskılarıyla çok sayıda basın emekçisi de işinden çıkarılmış ve işsiz bırakılmışlardır. Tüm bu baskılara rağmen fikir sahibi aydınlarımız, sanatçılarımız, karikatüristlerimiz ve gazetecilerimiz susmuyorlar! Haksızlıklara karşı haykırıyorlar. Gazetecilerin görevleri bilgiyi bulmak ve okuyucusuyla paylaşmaktır. Halkın gerçek anlamda doğru bilgiye erişimini sağlamaktır. Kalem gücü olan; akademisyen, sanatçı, yazar, çizer ve gazetecilerin yaşamlarını sürdürmeleri için başka bir alan yoktur. Fikirlerin dolaşımı baskıyla engellenemez. Fikirlerinden ötürü tutuklu bulunan fikir emekçilerinin özgürlüğüne kavuşmasıyla bütün basınımızın baskısız yayın yaptığı, yazar, çizerlerin, sanatçı ve gazetecilerin özgürce görev yapması dileklerimle; basınımızın ve basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

GAZETECİ TOPLUMUN SESİDİR


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının 'ünlerini kutladı. Basının, halkın, yaşadıkları kentte ve dünyadaki gelişmeleri öğrenmede, hayatı ve yaşananları yorumlamada, gerçekleri öğrenmede son derece önemli bir misyon üstlendiğine dikkati çeken Başkan Şahin, "Bu yönden bakıldığında basının ve basın çalışanlarının ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez olduklarını görürüz. Bu nedenledir ki çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir. Ulu önder Atatürk, basını, milletimizin gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı verme unsuru olarak görmüş ve basını başlı başına bir güç, bir okul, bir öncü olarak nitelendirmiştir. Atatürk'ün yıllar öncesinden yaptığı bu değerlendirme, günümüzde de aynı önemde geçerliliğini korumaktadır. Dijital çağ nedeniyle medyanın kuralları belli ölçüde değişse de gerek gazetecilik mesleğinin gerekse gazetecilerin önemi azalmamış, aksine son derece artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, mesai kavramı gözetmeden çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde sonsuz başarı dilerim' ifadelerini kullandı.

KUTSAL BİR GÖREV

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Tarafsız, ilkeli ve basın ahlakını gözeterek toplumu doğru haberlerle bilgilendirmek için çalışmalarını fedakarca sürdüren tüm gazetecilerin gayretlerinin takdiri hak ettiğini belirten Başkan Aksu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: 'Gazeteciler, mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışma içerisindeler. Görevlerini yerine getirebilmek için yaşadıkları zorluklar, yaptıkları işi çok daha önemli ve kutsal kılmaktadır. Samsun basın özgürlüğü, yerel gazeteler, ajanslar, sosyal medya ve internet gazeteciliği konularında ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer almaktadır. Toplumun doğru, dürüst, tarafsız ve hızlı şekilde haber alma hakkını yerine getirmek kadar meslek ahlakına ve ilkelerine uymak, hak ve özgürlüklere saygı göstermek çok büyük önem arz etmektedir. Amacı gerçekten habercilik olanlar ile haberciliği araçsallaştıranların ayırt edilmesi, kuşkusuz sorunların uzlaşarak çözümüne ve şehrimizin güçlü birliktelikle daha da gelişmesine neden olacaktır. Bu anlamda medya okur-yazarlığının önemine dikkat çekmek istiyorum. Mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin rahat çalışma koşullarına sahip olmalarını ve emeklerinin hakkını alabilmelerini temenni ediyorum. Bu düşüncelerle, hem şehrimizde hem de ülkemizde görev yapan medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Hayatlarını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum."

MÜCADELENİN SEMBOLÜ


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, 'Demokrasinin güçlenmesinde, özgür irade ve düşüncenin yaşatılmasında vazgeçilmez olduğuna inandığım gazetecilerimiz, milletimizin, gözü, kulağı, vicdanı ve sesi olarak büyük bir özveri ile zaman ve yer gözetmeden çalışıyor. Çok zor şartlar altında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadeleyi, ülkemiz, insanlarımız, demokrasimiz, birlik ve beraberliğimiz için çok önemsiyoruz. Mesleğine, memleketine, ülkesine ve milletine sevdalı, Cumhuriyeti ve kazanımlarını savunan gazetecilerimizin çalışma şartlarını zorlaştırmanın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Gazetecilerin, muhalif düşüncelerini ifade ettikleri için baskı, sansür, hapis ile cezalandırılması demokrasilerde kabul edilemez. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, tüm bu anti-demokratik saldırılara karşı bir arada durduğumuz, zorluklara göğüs gerdiğimiz mücadelenin sembolüdür. Bu anlamlı günde büyük bir onur ve gayretle mücadele eden değerli gazetecilerimizin ve fikir emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANIDIR


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının günlerini kutladı. Gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir görev olduğunu söyleyen Başkan Tok, 'Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. En hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerinden birisi milletin sesi ve vicdanı gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazanmıştır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın dışında teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden internet gazeteciliği, sosyal medya ile farklı bir boyut kazanmış gazetecilik mesleğinin icrası, bir o kadar önem kazanmıştır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü, aynı zamanda Mülki İdare Amirlerinin İdareciler Günü olarak kutladığı bu iki özel günde gazetecilere ve mülki idare amirleriyle hep birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar geçirmesini temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

SAMSUN BASININA ÖVGÜ


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, halkın doğru haber alma özgürlüğünün temsilcisi olan tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Başkan Taşçı, 'Çalışmalarımızda en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Türkiye'nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum. Gazetecilik, sorumluluğu ve zorlukları büyük bir meslek. Bazen yağmur, kar, çamur içerisinde mesleklerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, bazen de en tehlikeli coğrafyalarda, canları pahasına görev yapmaktadır. Bütün bu zorluklara katlanıyor olmalarının tek nedeninin de, mesleklerine duydukları büyük aşk olduğuna inanıyorum. Sorumluluğunun bilincinde, ülkesinin ve milletinin menfaatlerini, şehrinin önceliklerini kendisine görev edinen tüm gazetecilere büyük saygı duyuyorum. İlçemizi daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye'nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir. Bu vesileyle, çalışmalarımızın ve projelerimizin halka duyurulması noktasında destek veren, eleştiri, öneri ve tavsiyeleriyle projelerimizi güçlendiren gazetecilere teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER YOL ARKADAŞIMIZ


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gazetecilerin bu anlamlı gününü kutladı. Genç, gazetecilik mesleğinin halkı aydınlatma, haberdar etme, toplum yararına hizmet etme ve kamu yararı taşıyan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma amacı taşıdığını belirterek, "Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Gazeteciler bizim yol arkadaşımız. Gazetecilik mesleğinin demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük payı bulunuyor. Onların eleştiri ve önerilerini önemsiyor, çalışmalarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir. Bizler şehrimizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah tüm şehir olarak, basınımızla da el ele vererek şehrimizi önce 2023'e, ardından 2071'e birlikte taşıyacağız, hep beraber Samsun için koşacağız. Bu duygular eşliğinde mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde hareket eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım' ifadelerini kullandı.

BASIN DIŞA AÇILAN PENCEREDİR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, mesaj yayımladı. Başkan Togar mesajında, 'Kamuoyunu ve çevresini bilgilendirmek adına tarafsız, doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi ahlaki değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlu olsun. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu manada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, önemli bir gündür. Gazetecilik mesleği, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir mesleğin yanında toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan önemli bir hizmet ile olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazeteciler, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir temel taşı olarak görülmüştür. İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazetecilerin, çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen Onlar, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda bulundurmayı bilmişlerdir. Böyle önemli bir görevi icra eden mesleğine aşık ve milletin ortak sesi olan bütün gazetecileri ve basın emekçilerinin, internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmaların da başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.

GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLAR

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Başkan Uyar, 'Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimize müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Memleket meselelerini kendi şahsi meseleleri gibi gören ve bu konuda olumlu ve tarafsız çalışma sarf eden gazeteciler, toplumun aynası ve görünmeyen kahramanlarıdır. Gazetecilik; fedakarlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Gazetecilerimiz, topluma doğru haber verme yükümlülüklerini objektiflik, adalet ve toplum vicdanı süzgecinden geçirerek yerine getirmek durumundadırlar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın milletin müşterek sesidir' sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi adına son derece anlamlıdır. Gazetecilerimizin, toplumun haber alma ihtiyacını her türlü zor koşulu göğüsleyerek yerine getirmeye çalıştıklarını biliyor, görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle halkın doğru, hızlı ve güvenilir bilgi edinmesini sağlayan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım' ifadelerini kullandı.

TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Havza Belediye Murat İkiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İkiz, 'Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü güç olarak anılmaktadır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan internet medyası, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir. Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunan tüm basın mensuplarının başarılı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum' ifadelerine ye verdi.

TOPLUMU ETKİLİYOR



Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sarıcaoğlu mesajında, 'Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Basın görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması, meslek etiğine uyması, kişi haklarına ve özel hayata özen göstermesi, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlaması, basının önemli sorumluluklarından olup, bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Basın, bir insanın topladığı veya ürettiği bilgilerle binlerce, milyonlarca insanı bir noktada birleştiren bir haber ağıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde yaşanan hadiselerin en kısa sürede geniş kitlelere ulaşmaya başlaması, basın mensuplarının sorumluluğunu ve basının önemini daha da arttırmıştır. İlkeli, tarafsız, araştırmacı yazılı ve görsel bir medya, ülkenin demokratik gelişmesine katkı yaptığı gibi, yol gösterici yayınlar da toplumu olumlu yönde etkilemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim' ifadelerine yer verdi.

ÇOK SESLİLİĞE KATKI SAĞLIYOR


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Murzioğlu, 'Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum. Gazetecilik onurlu ve çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslek. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarına aittir. Halkın bilinçlenmesi, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler. Zor şartlarda çalışan ama tüm zorluklara rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için mücadele eden basın emekçileri, bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte, aynı zamanda demokrasinin sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Samsun basınının, son yıllarda gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstererek ülkemizde saygın bir yere gelmesi de bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Atatürk'ün 'Basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha içtenlikle kutluyor' ifadelerine yer verdi.

GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEKTİR


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, gazeteciliğin onurlu ve zor bir görev olduğunu söyledi. Darbe girişimin bastırılmasında basın kuruluşlarının büyük bir katkısı olduğunun altını çizen Demir, 'Yazılı ve görsel basının ne kadar etkili bir iletişim aracı olduğunu 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde bir kez daha gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiği duyurusu gazetecilerimiz aracılığı ile halkımıza ulaştı. Bu çağrı ile bir anda milyonlar sokağa çıktı. Basın kuruluşları ve gazeteciler darbe girişiminin bastırılmasında büyük bir rol oynamışlardır. Yazılı, görsel ve özellikle internet medyası daha da gelişti. Basın mensuplarımızın bu önemli görevi yerine getirmek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerinde büyük fedakarlıkla verdikleri mücadele takdire şayandır. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine katkısı çok büyüktür. Bu vesile ile görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olan basın emekçisi arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR


Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Çakır, kamuoyunun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, kamu kurum ve kuruluşlarla vatandaş arasında köprü vazifesi görerek, zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin yoğun emek sarf eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti. Başkan Çakır, 'Gazetecilik fedakarlık isteyen, ağır şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslek koludur. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedir. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim' ifadelerini kullandı. Çakır, yazılı ve görsel mecralarının çok sayıda gazeteciye istihdam sağlandığına dikkat çekerek, şehrin dinamiklerinin yerel basına reklam ve abone olarak katkı sağlamasının oldukça önemli olduğunu, yerel medyanın bu şekilde daha güçlü olacağına, daha fazla istihdam sağlayacağına ve şehrin daha gür sesi olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.