İstanbul Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik ve idarecilik yapan eğitimcilerin öncülüğünde ve Akçakoca Belediyesinin destekleriyle çarşı meydanına kurulan bağış çadırına, vatandaşlar yoğun ilgi göstererek kan bağışında bulundular. Sabah erken saatlerde başlayan kal alma işlemi hem çadırlarda, hem de kan alma otobüsünde devam ederken toplamda 10 yatakta aynı anda kan alınmasına rağmen, kan vermede yoğunluk yaşandı.
Kaymakam Yasin Öztürk ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de kan bağışı sırasına girerek kan verdiler.
Kaymakam Öztürk kan bağışı ile iglili yaptığı açıklamada 'Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğümüz her 15 günde bir kan bağışı kampanyası düzenliyorlar. Bugünün farkı, kendisi de Akçakocalı olan ve Kartal Anadolu lisesinde idareci ve öğretmen olan bir arkadaşımızın ilçemizdeki ilgili kurumlarla eş güdüm halinde bir hafta boyunca yaptığı duyurular sonucunda bu kampanya başladı. Bizler de bu kan bağışı kampanyasına katıldık. Tüm Akçakocalıları bu kampanyaya katılmaya davet ederken, şimdiden aşırı bir ilgi gösteren ve bağış veren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum' dedi.
Düzenli kan bağışında bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise 'Kan yapılamayan tek kontenent. Ülkemizde farklı olaylar sebebiyle ciddi bir kan ihtiyacı var. Dolayısıyla Kızılay'ın bu kampanyalarına destek olmamız gerekiyor. Eş zamanlı olarak bir ayağı İstanbul'da bir ayağı Akçakoca'da olacak şekilde kampanya devam ediyor. Kampanya bittiğinde çok ciddi bir kan bağışının Kızılay'a yapılacağını düşünüyorum. Bu kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kan bağışı hayat kurtarır' diye konuştu.
Düzce kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt da İstanbul ve Akçakoca'da eş zamanlı kan bağışı kampanyasını başlattıklarını belirterek 'Vatandaşlarımızın bağışa yoğun bir ilgisi var. Bizim de Kızılay olarak görevimiz bağışlanan kanları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaştırmak'' ifadelerinde bulundu.
İstanbul Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğretmeni Rıdvan Değirmenci 4. geleneksel Kök hücre kanbağışı kanpanyasını kardeş okul Akçakoca Barboros Anadolu lisesi ile birlikte planladıklarını işaret ederek 'Kardeş şehir Akçakoca'yı belirledik. Eş zamanlı proje düzenledik. Geçen yıl 678 ünite kan alımı rekorunu kırmak istiyoruz'' dedi.
Kartal Burak Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ökmen, bu projeye 4 yıl önce başladıklarını ifade ederek 'Biz mezun olsak bile bizden sonraki arkadaşlarımız bu projeyi devam ettirecek' dedi.
Kan bağışı kampanyası gün boyu sürdü.

Akçakoca’da kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi