Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 13 bankanın katılımı ile 20 milyar liralık KOBİ Değer Kredisi destek paketinin hayata geçirildiğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde özellikle dar gelirli, asgari ücretli, işveren, esnaf, KOBİ ve sanayiciler için çok güzel adımlar atıldığını belirterek, peş peşe devreye alınan bu paketlerle ekonomide meydana gelen dalgalanmaların Türkiye ekonomisine ve millete, buna bağlı olarak sektörlere ve reel sektöre etkisini ortadan kaldırmaya adım adım devam ettiklerini söyledi.

20 MİLYAR TL'LİK PAKET

Bakan Albayrak, KOBİ Değer Kredisi'nin detayları hakkında sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bugün tanıtımı yapılan kredi paketi ile birlikte, başta imalatçı ve ihracatçılar olmak üzere tüm sektörlerden, yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ'lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği başlatıyoruz. İşte KOBİ Değer Kredisi adını verdiğimiz bu paket ile imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer ticaret ve hizmet sektörlerindeki firmalara azami 500 bin TL'lik kredi verilecek. Bu da kabaca asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize, minimum dokunacağız demektir. 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranı ile bu kredi katılımcı bankalarımız tarafından kullandırılacak. Toplamda 20 milyar TL'lik bu paketin tüm KOBİ'lerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.' Bu yılın hedeflerine dair attıkları kararlı adımların ortada olduğunu dile getiren Albayrak, bütün bu adımların bütçeye (olumsuz) bir etkisinin olmadığını aktardı. Albayrak, Türkiye'nin her türlü sıkıntıları aşmasının, bu 81 milyon kapasitesinin ve potansiyeli sayesinde olduğunu anlattı.