Canik Belediyesi olarak ailenin temelini oluşturan kadınlar için büyük projeler ürettiklerine işaret eden Belediyesi Başkanı Osman Genç, ailenin temel taşı kadınlar için Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin yanı sıra ilçenin dört bir yanında aile okulları, kurs merkezleri ve hanım konakları yaptıklarını ifade etti.

SAĞLIKLI GELECEK İÇİN

Aile eğitimini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Genç, 'Toplumu bir aile olarak kabul ediyoruz. Bir toplumdaki sorunu çözmenin yolu anne ve babayı eğitime almaktan geçiyor. İlçemizde birçok bölgede aile eğitimi kursları düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu eğitimlerde anne ve babalar çocuklarını nasıl yetiştirmeleri ve çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğreniyorlar. Avrupa'da aile yapısı en sağlam olan ülkeyiz. Bu özelliğimizi kaybetmememiz için aileyi bir arada tutmalıyız ve aileye gereken önemi vermeliyiz. Samsun'da aileye en çok önem veren ve bu konunun öncülüğü yapan bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

AİLELERE ÇAĞRI

Ailelere de seslenen Başkan Genç, şunları söyledi: "Çocuklarımızı internet ve televizyon bağımlılığından kurtarmalıyız. Teknoloji önemli fakat çocuklarımız bilgisayarı bir oyun aracı olarak görmemeli. Anne-babalar çocuklarını kültürel aktivitelere yönlendirmelidir. Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik birçok tesisimiz var. Buralarda kurslar, etkinlikler, çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Sportif kurslar olsun, kültürel kurslar olsun yavrularımız bu kurslarda kendi becerilerini sergileyebilirler."