Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Teşkilatımızın tüm mensuplarına, gece gündüz AK Parti için mücadele eden dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.Aday tanıtım toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son 14 seçimde olduğu gibi, 31 Mart seçimlerinde de Trabzon'un kendine, asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum. Trabzon'a her gelişimde şu muhteşem manzara emin olun ülkemizin ve milletimizin geleceği hususunda umut aşılıyor."

"Bütün Karadenizliler, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti'nin gönül belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Sizlerden bu heyecanı 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon'da elele, gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok koşturarak ve inşallah bir kez daha AK Parti'nin zaferini şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum"

"İlkelerimizden, değerlerimizden, bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kasteden çetelerle iş birliğine gitmedik.CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden, demokrasi adına vesayet odaklarına selam duranlardan asla olmadık."

"Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın tekrar siyasetçiye, siyaset kurumuna güvenlerini sağladık. 3-5 oy daha fazla almak için hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık. Bizim davamız senlik, benlik davası değil memlekete hizmet davasıdır. Milli iradenin üstünde hiçbir fani güç tanımadan Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle buluşturmanın kavgasını verdik. İlkelerimizden, değerlerimizden, bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç oy fazla alabilmek için polisimizin, askerimizin, okul yolundaki gencecik evlatlarımızın hayatına kasteden çetelerle iş birliğine gitmedik. 81 milyonun tamamını kucakladık.Hiç kimsenin hayat tarzına siyasi görüşüne müdahale etmedik."

"İktidarlarımız döneminde Trabzon'a 30 katrilyon yatırım yaptık. Geçmişe bir bakın acaba laftan başka ne yapmışlar? Trabzon'a çağ atlattık."