Şampiyonluğu kim istemez ki? Hele de insan sporcuysa ve hele de takımının hikayeleriyle büyümüş, galibiyetleriyle sevincin tepelerine çıkmış, mağlubiyetleriyle hüznün uçurumlarından yuvarlanıp kaybolmuşsa.

Ne müthiş bir zevktir, ne büyük bir onurdur temsil ettiği bayrağı göndere çekilirken izlemek ve milli marşın eşliğinde herkes ayağa kalkarken sevinç gözyaşları dökmek.

Muhteşemdir ve her sporcunun, her takımın ve tabii her taraftarın en büyük arzusu daha doğrusu mutlaka ulaşmayı hedeflediği ideali bu olmalı. Ama sadece bir şampiyonluk değil, kurumsallaşmış bir üst yapı, kimseye el açtırmayan ve bir daha asla aksamayacak olan öz kaynaklara dayalı bir ekonomik düzen ve elbet zafere koşan kadroları besleyecek olan bir alt yapı.

Eğer hasretle beklenen o şampiyonluk gelecekse böyle bir yapılanma ile gelirse o geliş bir daha gitmemek üzere bir geliştir ve makbul olan da olması gereken de budur.

Samsunspor'da gördüğüm ve beni bu satırları yazmaya sevk eden de doğru ve köklü değişimdir. Bir tarafta kurumsal yapılanmayı sadece bilen değil kendi bünyesinde son derece ileri düzeyde başaran, bunu başardığı için de dünyada Türk adını büyük bir başarıyla temsil eden Yüksel Yıldırım'la başında bulunduğu Yıldırım Holding. Diğer tarafta spor adamlığı ama ondan daha önemlisi kendi adamlığı, lider yapısı ve tavrı ile başarılarla dolu bir geçmişten gelen İsmail Uyanık'ın birlikteliği hem bu kent hem de bu kentin takımı Samsunspor için bir şanstır.

Onlar güçlerini ve imkanlarını birleştirdiler, bu kentin, Samsunspor'un hatta daha ötesinde Türk sporunun emrine verdiler. Kimse lütfen 'Türk sporu' ifademi abartılı bulmasın. Samsunspor'daki gelişmeler Türk sporuna yansımaya başlamıştır ve bunun etkileri ileride çok daha fazla görülecektir.

Şimdi bu kenti yönetenlere, bu kentin kanaat önderlerine ve hem bu kent hem de Samsunspor sevdasını içinde duyan herkese düşen bir görev bu takımın ihtiyaç duyduğu alt yapı ve tesis konusunda her imkanın muhakkak seferber edilmesini sağlamaktır. Bu takımla sevinmek isteyenlerin öncelikleri bu takımın genç yeteneklerine o yetenekleri geliştirecek alt yapı imkanını sunmaktır. –

Gördüğüm kadarıyla bu yönetim kimseden para pul istemiyor, kimseden şahsi bir talepleri yok. Hiçbir yerin tapusu değil dertleri, kamuya ait boş yerler, yanlış ve verimsiz kullanılan ya da kullanılması planlanan yerler varsa tüm yatırımı kendi kaynaklarından yapacak olan bu insanlara yardımcı olmak ve yerleri projesinde mutabık kalınarak Samsunspor'a tahsis etmek aslında bu kentin evlatlarına ve bu kente yardımcı olmaktır.

Samsunspor en büyük markaysa -ki öyledir- bu markayı ıskalayarak Samsun sevdasından bahsedilemez. Biz Haber Medya Grubu olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu yolda yalnız kalmayacağımızı da biliyorum. Bu kentin usta kalemleri ve spor adamları da Samsunspor'un yanında olacaklar ve bir de en büyük güç olan taraftar. Bundan zerre şüphem yok…