Antalyaspor'a ait olan ve 43 Milyon TL'lik maliyetinin 20 Milyon TL'si Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan bu dev tesis şehrin yıldızlarını yetiştiriyor

PROJE GECİKİYOR

Yılport Samsunspor, geleceğini şekillendirecek, Samsun'da ciddi bir istihdam sağlayacak, şehrin gençlerini kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ve bölgenin yıldızlarını yetiştirecek altyapı tesisi için uzun süredir yer arıyor. Başkan İsmail Uyanık'ın büyük önem verdiği bu proje için birçok yer incelenerek, en uygun alan geçtiğimiz haftalar içerisinde belirlenmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Toprak Dökme Sahası olarak kullandığı alana talip olan Yılport Samsunspor, buraya 14-15 futbol sahalık dev bir tesis kurmak için kolları sıvadı. Ancak tesisin temelinin atılması için belediyenin bu yeri Yılport Samsunspor'a vermesi, kiralaması veya başka bir metot bulması gerekiyor. Aradan geçen zamanda adım atılmaması ise yönetimi hem üzüyor, hem de projeyi her geçen gün biraz daha gecikiyor.

ANTALYA YAPTI

Türkiye'de bir çok Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarını da kullanarak şehirlerinin futbol takımlarına ciddi destekler veriyor. Bunun bir örneği de Yılport Samsunspor'un şu anda kamp yaptığı Antalya. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde olan bu arazinin Antalyaspor'a kazandırılması için gece gündüz bir mesai harcadı. 2015 yılında başlayan süreçte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde olan arazi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Döşemealtı Belediyesi üzerinden araziyi Antalyaspor'a kazandırdı. 2015 yılında ihalesi yapılan bu devasa tesis, 1.5 yılda bitirilerek Antalyaspor'a kazandırıldı. İçerisinde hem A Takım, hem de altyapı takımları için sahalar bulunan bu tesis Antalya futbolunu da rakipleri önünde bir adım öne taşıdı.

ÖRNEKLERİ ÇOK

43 Milyon TL'ye mal olan ve 20 Milyon TL'si Antalya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan bu tesis şu anda Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor'a da birçok oyuncu kazandırdı. Yine bölge kulüplerine de oyuncular yetiştirildi. Yılport Samsunspor yönetimi de bu projeye benzer ama önemli farklılıklar taşıyan bir tesis kurmayı planlıyor. Hem de bu kadar prosedüre gerek olmadan Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bir arazi seçiliyor. şu anda tek engel bu yerin Yılport Samsunspor'a kazandırılması. Antalya'da olduğu gibi Türkiye'nin birçok yerinde de buna benzer örnek projeleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarını görmek mümkün. Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk kıvılcımının atıldığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanına karar kılıp yola çıktığı bu şehir böylesi bir tesisi hak ediyor.

Selçuk KAYA