Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti genel merkezinin yaptığı görevlendirmeyle Samsun'a geldi. Bayır, ekonomik ve siyasi sorunları anlatmak ve çalışmalar yapmak için geldiği Samsun'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Yol-İş Sendikası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti.

ADRESE TESLİM İHALELER

Milletvekili Bayır ziyaretlerinde iktadara yönelik eleştirilerde bulunarak, "Dünya Bankası'nın raporunda en fazla kamu ihalesi alan ilk on şirket arasında AK Parti'ye yakın beş şirket var. Adrese teslim bu ihaleler için, yüz seksen defa kanun değiştirildi. Bu beş şirketin altyapı yatırımlarında aldığı ihalelerin bedeli 143 milyar dolara yaklaştı. Ekonomik krizden dolayı vatandaşların zamanında ödemediği için takibe alınan kredi ve kredi kart borçları yüzde 52.4 arttı. Vatandaşın takibe alınan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 21 Aralık itibariyle 19.1 milyar lira oldu. Bir yanda yandaşa ballı kaymaklı ihaleler, diğer tarafta, borçtan yakasını kurtaramamış halk. İşte gelinen noktanın özeti bu" diye konuştu.

ELEKTRİKTE İNDİRİM YOK

Bayır, EMO ziyaretinde de elektrik fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayır, "Sanayi, ticarethane ve tarımsal sulama kullanıcıları için yılbaşından itibaren elektriğe yapılan zam yüzde 71'e ulaştı. Dağıtım bedellerine yapılan yüzde 15.7'lik zam, doğrudan elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına gidecek. 2018 yılında kur artışı, piyasa dengesi gibi gerekçelerle elektrik fiyatlarına, enerjinin temel bir hak olduğu ve enerji fiyatlarının herkese ulaşabileceği düzeyde olması gerektiği ilkesini göz ardı edecek denli yüksek artışlar yapıldı" ifadelerini kullandı.