Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun'da yeniden görev değişikliği yaşandı. Cumhur İttifakı'na zarar veren açıklamaları gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Taner Tekin'den sonra göreve getirilen Hüseyin Edis'in yerine bu kez MHP Lideri Bahçeli'nin "Samsun'u toparla Ankara'ya gel" talimatıyla eski il başkanı Hüseyin Karapıçak il başkanlığı görevine getirildi.

HEM BAŞKAN HEM ADAY ADAYI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın görevi tebliğ ettiği yeni başkan Karapıçak merkez ilçe başkanlarıyla il binasında toplantı gerçekleştirdi. 2 gün içerisinde yönetim kurulunu oluşturacak olan Karapıçak'ın daha sonra Ankara'ya gideceği öğrenildi. Öte yandan Canik belediyesi başkan aday adayı olan Karapıçak'ın Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'a aday adaylığının devam etmesini istediğini belirttiği, Yalçın'ın da bu isteği kabul ettiği belirtildi.

İADE Mİ? GÖREVDEN ALINMA MI?

Hüseyin Edis'in ise henüz yeni göreve getirilmişken, teşkilatı kuramadığı için görevden alındığı mı yoksa sağlık durumunu gerekçe göstererek görevi iade mi ettiği konusu netlik kazanmadı.

Zerrin SOMUNCU