Samsun'un Çarşamba İlçesi Çay Mahallesi'nde tek başına yaşayan 90 yaşındaki Ülkü Çeliktaş'ı ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak yaşlı nineye devletin şefkat elini uzattı.

YALNIZ YAŞIYOR

Ülkü Çeliktaş'ın bakımını yarım günlüğüne bir kadının üstlendiğini, geri kalan zamanını ise elektrikli soba ile ısınarak, yanlız başına kaldığını öğrenen Vali Osman Kaymak duruma el koydu. Vali Kaymak, iki çocuğu kanserden kaybeden ve bir oğlunun da maddi durumunun iyi olmadığını öğrendiği Ülkü ninenin acil olarak kaloriferli bir eve taşınması için Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım'a talimat verdi.

TALİMAT VERDİ

Valilik olarak Ülkü Çeliktaş'ın 1 yıllık kirasının karşılanacağını söyleyen Vali Osman Kaymak, "Ülkü Çeliktaş ninemizi ziyaretimde, bakıcı kadının yarım gün kaldıktan sonra elektrikli sobayı yanık bırakarak ayrıldığını ve tek başına kaldığını, ayrıca evinin kira olduğunu öğrendim. Elektrikli sobadan devrilmesi halinde yangın çıkabilir düşüncesiyle Çarşamba Kaymakamımız Doç. Dr. Şükrü Yıldırım'a talimat vererek kaloriferli bir ev bulunmasını istedim. Bu evin 1 yıllık kirasını ve tam gün bakacak bir kadının ücretini Valilik olarak biz karşılayacağız. Yaşlılarımız, tecrübeleriyle geleceğimize ışık tutan, dün ile bugünümüz arasında köprü kuran, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere taşımamızı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi şefkat gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Biz de minnet borcumuzu Ülkü ninemize ödemeye çalışıyoruz" dedi.

Bayram OK