Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'nde 27 Ağustos günü meydana geldi. İddiaya göre, 12 Mayıs günü B. ile Ş. aileleri arasındaki silahlı kavgada 1 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı. Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan zanlılar tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise bu kez Meydan Mahallesi'nde yine B. ile Ş. ailesi arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti. Bu olaya karışan bir kişi yakalanarak tutuklandı.
27 Ağustos günü de B. ailesinden olduğu ileri sürülen motosikletli iki kişi Kıbrıs Caddesi'ne gelerek Ş. ailesine yönelik saldırı düzenledi. Ancak yapılan pompalı saldırıda Almanya'dan Adana'ya gelen ve cadde kenarında oturan Rıfat, Kemal ve Cemal Altunç ile arkadaşları Mehmet Nur Demir ve Hüseyin Işık (58) yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve olayla hiçbir ilgisi olmayan şahıslardan Hüseyin Işık hayatını kaybetti.
Polis olaydan sonra yaptığı çalışmada olayı Özgür A. ve O.A.'nın gerçekleştirdiğini tespit etti. Zanlılar yakalanıp iki gün boyunca emniyette sorgulandı. Zanlılar bugün adliyeye sevk edildi. Zanlı Özgür A. cinayet işlemediğini ileri sürdü.