Tüm Emekliler Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, İstiklal Caddesi üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Başkan Ali Yılmaz, milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği yıllık enflasyon rakamının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Gerçek enflasyon yüzde 50'yi aştı. Bizimle alay mı ediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Yılmaz, enflasyon rakamlarının masa başı oyunlarıyla düşürüldüğünü savunarak, "Resmi enflasyon, peş peşe gelen zamların, mutfaktaki yangının sadece bir kısmını yansıtıyor. Köprülerde yüzde 43 oranında zam yapılırken enflasyonun yüzde 20 olduğuna bizi inandıramazsınız. Her geçen gün yoksullaşan milyonlarca emeklinin yaşadığı krizi anlatmak için bu rakamlar yeterli değil. Yandaş konfederasyon ve hükümet arasındaki danışıklı dövüş ile kamu emekçileri ve emeklilere yüzde 6,7 enflasyon farkı yansıtılacak" diye konuştu.

ZAMLAR GERİ ALINMALI

Emekli ve emekçilerin sırtında saltanatlarını sürdürenler, bilin ki; biz emekliler açlık sınırının altında geliri ve yüzde 10'luk adaletsiz maaş artışlarını kabul etmiyoruz. Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu ulaşım gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar tamamen geri alınmalı. Temel tüketim ürünlerine hiçbir şekilde zam yapılmamalı. Ekonomik krizde hiçbir sorumluluğumuz yok, krizin faturasının ısrarla ezilenlere ve emeklilere ödetilmek istenmesine karşı tüm emeklileri mücadeleye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR