Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Adalet Mahallesi'nde bulunan çamlık bir alanı temmuz ayında aldığı kararla eğitim alanına çevirmişti. 21 Aralık tarihinde iş makineleri ağaçları kesmek için alana girerken, gelen tepkiler üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, katliamı durdurmuştu. Ağaç katliamına izin vermemek için imza kampanyası başlattıklarını belirten Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, kampanyaya demokratik kitle örgütleri, STK'lar ve vatandaşlardan büyük destek geldiğini belirtti.

O KARARIN DEĞERİ YOK

Özdağ, Samsun'da mezarlıklar haricinde bu kadar ağacın bir arada bulunduğu bir kamu alanı olmadığını belirterek, "Orman İl Müdürlüğü tarafından alınan 'Ağaçlar kesilebilir' raporunun bizim için hiçbir değeri yok. O bürokratlar bu kararı baskı altında almış olabilirler. Samsun'un içinde, mezarlıklar haricinde bu kadar ağacın bir arada bulunduğu başka yer yok. 18 ağacın sorumluluğu bizim üzerimizde" ifadelerini kullandı.

DOĞA VE AĞAÇ MESELESİ

Çamlık alanda okul yapma ısrarının anlamsız olduğuna dikkat çeken Özdağ, "Orada okul yapmak için bu kadar diretmelerinin akla uygun bir yanı yok. Alan topoğrafik açıdan okul yapımına uygun değil. Okul alanı için başka bir yer var ama orayı ısrarla değerlendirmiyorlar. Bir eğitim sendikasının temsilcisi, 'Oradaki mesele ağaç meselesi değildir' demiş. Bu bir eğitimcinin söyleyeceği şey değil. Mesele doğa varlıklarına sahip çıkma meselesi. Konuyla ilgili gerekli başvurularımızı yaptık, Türkiye kamuoyunun vicdanında, Samsun Büyükşehir Belediyesini mahkum edeceğiz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR /özel haber