Samsun Çarşı Mağazası tarafından düzenlenen yarışmada Samsun ve ilçelerindeki okullardan 2 bin 600 resim ve 450 fotoğrafın katıldığı yarışmada, 4 kategoride 19 öğrenci ödüle layık görüldü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Sevgi Koyuncu, Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Selma Karaahmet ve Atanur Sevim, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Yapıcı ve İlhami Diksoy, Bil Okulları Görsel Öğretmeni Büşra Erol ve Samsun Çarşı Mağazası Halkla İlişkiler Sorumlusu Elif Gün'den oluşan jüri tarafından belirlenen ve dereceye giren 19 çocuğa protokol tarafından plaketler ve ödülleri verildi.

KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Yarışmayı 17 yıldır büyük bir özveriyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Samsun Çarşı Mağaza Müdürü Timur Yeten, yarışmaya olan ilginin her yıl arttığına dikkat çekti. Yeten, 'Önümüzdeki yıllarda da daha nice güzel yarışmalar temenni ediyorum. Yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimize, büyük özenle fotoğrafları seçen jüri üyelerimize ve desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nejdet Bal, 'Yarışmaya tüm okullarımız katılım sağlamıştır. Bu çalışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve aileleri kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Samsun Maarif Hareketinin içerisinde bulunan kültür sanat faaliyetlerini biz de canı gönülden destekliyoruz. Resimlerin seçilmesinde emek harcayan jüri üyelerine teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

HEPSİ KAZANDI

OMÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Sevgi Koyuncu, '17 yıldır değişmeyen tek jüri üyesiyim. Okulların ve öğrencilerin yarışmaya ilgisi çok fazla. Çocuklarla beraber eğlendik, resimler yaptık, resim düşündük. Düşünceler, boyalar kazandı. Değerlendirirken çok mutlu olduk, çok güzel resimler vardı. Çocuklarımız kendilerini ifade etme şansı buldu. Resim de görsel bir ifade aracıdır. Çocukların kendilerini anlatma gücünü artırmak istiyoruz, bu yarışmada herkes kazandı' ifadelerinde bulundu.

GENİŞ KATILIM

Ödül törenine ayrıca İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Akkuş, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ödül töreninin ardından 2 bin 600 resim ve 450 fotoğraf arasından seçilen yüzlerce eserin bulunduğu sergi, gerçekleştirilen törenle ziyarete açıldı. Sergi 25 Ocak'a kadar açık kalacak.

(e.y) (zıö)