Samsun'da, 31 Mart Yerel Seçimler öncesinde Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ile İYİ Parti arasında görüşmeler sürüyor. CHP ile İYİ Parti'nin, birçok ilçede anlaşmaya vardığı ancak İlkadım ve Yakakent ilçelerinde tıkanıklığın devam ettiği gündeme geldi.

'İLKADIM' HASSASİYETİ

CHP'liler, İlkadım'ın kendileri için sadece oy çokluğu açısından değil manevi açıdan da önemli olduğunu öne sürüyorlar. CHP'liler, 'İlkadım partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele için ilk adımını attığı yerdir, biz oradan nasıl vazgeçeriz. Ayrıca bizim oyumuz İYİ Parti'nin oyundan daha fazla' diyor.

YAKAKENT BİLMECESİ

CHP'liler Yakakent için ise adaylarını daha ortada ittifak sözü bile yokken açıkladıklarını ve geri adım atmalarının etik olmayacağını ifade ediyor. İYİ Partililer de, 'Yaptığımız araştırmalarda, bizim adayımızla kazanma şansımızın daha yüksek olduğunu gördük' diyorlar.

KUNDAK: ÇÖZÜMSÜZLÜK DİYE BİRŞEY YOK

Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade eden CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, 'Bizim aramızda çözümsüzlük diye bir şey söz konusu olmaz. İki ilçe dışında tamamen anlaşmış vaziyetteyiz. O iki ilçeyi de çözeriz' dedi.

ÇAKAR: ZORLUK YAŞANMAZ

Öte yandan Millet İttifakının, büyükşehir aday adaylarından eski milletvekili Mehmet Çakar ise uzlaşmada bir zorluk yaşanmayacağını belirterek, 'Sanırım her şey bu ayın 22'sinde belli olur. Ben aday adayıyım ama ben makam için, mevki için değil hizmet için aday adayıyım. Bir başkası da aday gösterilebilir hiç mesele değil. Yeter ki ülkede beklenen değişim başlatılabilsin ve yeter ki iyi işler olsun' şeklinde konuştu.