3 Aralık tarihinde gerçekleştirilen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'nda engelli vatandaşlara yüzde 50 su indirimi yapılması kararı alınmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, su indirimi için başvuran engelli vatandaşlara kolaylık sağlandığını ifade etti.

ÖZEL BÖLÜM OLUŞTURDUK

Çakır, su indirimi için günde 20-25 başvuru gerçekleştiğini belirterek, "Engelli vatandaşlarımız, su faturalarında yapılan yüzde 50'lik indirimden faydalanmak için bazı belgeleri tamamlamak durumundalar. İstenen bu belgeler aslında normal bir abonelik işleminden çok farklı değil. Engelli vatandaşlarımızdan, normal aboneliklerin harici engelli belgesi ve gelir beyanı istiyoruz. Biz engelli vatandaşlarımız, bu başvuru işlemleri esnasında SASKİ'de yorulmasınlar diye onlar için ayrı bir bölüm oluşturduk, görevli arkadaşlarımız evraklar hazırsa işlemleri kolaylıkla hallediyor. Bu indirimin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması için de belli bir gelir seviyesinin altında olunduğunun ispatlanması gerekiyor" diye konuştu.

DERNEKTEN TEŞEKKÜR

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ise, "Engelli vatandaşlar için yapılan su indirimi sevindirici. İşlemlerin de kolaylıkla hallolduğunu biliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

YÜZDE 40 ENGEL ŞARTI

Engellilerin konutlarında indirimli su kullanabilmesi için, abone numarası, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu, aylık gelir belgesi ile SASKİ'ye başvurması gerekiyor. Ayrıca 18 yaşından küçükler için nüfus kayıt örneği gerekiyor. SASKİ'ye gidemeyecek kadar engeli bulunan vatandaşların ise işlemlerini yürütecek kişiye ait vasi belgesi bulundurması zorunlu. Engelli vatandaşın aboneliği kendi adına değil ise ayrıca tapu belgesi, kiracı ise kira sözleşmesi ve zorunlu deprem sigortası belgesi ile başvuru yapması gerekiyor. Engelliler için yapılan yüzde 50'lik su indiriminden, aylık geliri brüt asgari ücret yani 2 bin 558 lira 40 kuruştan düşük olan vatandaşlar faydalanabilecek.

Şükrü Berk ASKAR / özel haber