Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubesi üyeleri, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon oranının, gerçek enflasyon oranının çok uzağında kaldığını söyledi.

ZAM, VERGİYE GİDECEK

Yıldız, enflasyonun düşük tutularak kamu emekçilerinin maaş artışlarının baskılandığını savunarak, "Çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artarken, resmi enflasyon rakamlarının sürekli düşmesi mümkün değildir. TÜİK, emekçilerin temel tüketim ve ihtiyaç maddelerinde yaşanan gerçek enflasyon en az yüzde 50 civarında olmasına rağmen ne yapıp edip resmi enflasyonu yüzde 20'de tutmayı başardı. Kamu emekçilerinin çok büyük bir bölümü yılın dördüncü ayından itibaren yüzde 20'lik ikinci vergi dilimine girecek. Önemli bir bölümü de yedinci aydan itibaren yüzde 27'lik üçüncü vergi dilimine girecek. Kısacası emekçilere kaşıkla verilen enflasyon farkı ve maaş zammı daha cebimize girmeden vergiye gidecek" diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME İPTAL EDİLMELİ

2017 tarihli toplu sözleşmenin derhal iptal edilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Hükmünü çoktan yitiren toplu sözleşme derhal yenilenmelidir. Maaşlarımızda hedeflenen enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artış yapılmalıdır. Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar tamamen geri alınmalı, temel tüketim ürünlerine hiçbir şekilde zam yapılmamalıdır" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından, şube üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

Şükrü Berk ASKAR