MAÇ HAVASINA GİRDİK

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, artık maç havasına girdiklerini ifade etti. Deneyimli teknik adam Samsun'da başlayıp, Antalya'da devem eden ikinci yarı hazırlıklarını değerlendirirken, "13 gün Samsun'da kamp yaptık. Bunlar ağırlıklı olarak kondisyona dayalı çalışmalardı. Antalya'daki ise taktik, teknik ve çabukluk üzerine çalışmalar yaptık. Takımın iştahı çok iyiydi. Ümraniye ve Gençlerbirliği ile oynadığımız hazırlık maçlarında oyun olarak iyi bir Samsunspor vardı sahada. Bu bizi çok umutlandırdı. İkinci yarıya çok iyi hazırlanıyoruz. Yeni transferler geldi. İlk devredeki takımımızda eksik var mıydı yoktu ama kulübe zenginliğimiz yoktu. Yeni gelenlerle birlikte çok daha güçlü bir Samsunspor olduk. Kişilik ve oyun karakterleri olarak bize çok katkı sağlayacaklarını belli ettiler. Kulübemiz çok zenginleşti ve benim işim de açıkçası zorlaştı. Buradan bir 18 yapmak benim için tatlı heyecan. Her oyuncum iyi seviyede. Yeni oyuncuların sadece kendileriyle ilgili değil, mevcut takımın performansını da yukarıya çekiyor. Rekabeti üst seviyeye çıkarttık. Formayı giymeye layık olanlar, formayı kapacak. Biz de adalet dağıtacağız" diye konuştu.

GELENLERİ DEĞERLENDİRDİ

Taner Taşkın, "Olgun oyuncular transfer edildi. Kimse devre arasında oyuncusunu vermez ama şükür olsunki iyi bir başkanımız ve güçlü bir yönetimimiz vardı. Doğru transferler yaptık. Doğru karakterler aldık. Antrenmanlarda bile takımın seviyesini en az 1, 2 tık yukarıya çektik. Şu anda 3 stoperimiz var Erkam da aramıza katılınca 4 stoper olacak. Acil olması gereken transferleri yaptık. Gol sıkıntımız vardı Abdulkadir'i aldık, Onur Eriş'i Samet'le rekabet ortamı oluşsun diye aldık. Yılmaz Özeren'i aldık orta sahadaki rekabeti artırdık. İki kalecimiz vardı birine bir şey olsa ne yaparız diyorduk Nurullah'ı aldık. O da gelecek vaat eden bir kaleci. Türk futboluna damga vuracaktır. Tamamen her mevkide asli görevini yapan en az ikişer tane oyuncumuz var. Artık maç haftasındayız. Amed deplasmanı her takım için zordur. Biz bu zor maçı etkili oyuncularımla kolaya çevirmek istiyoruz. İkinci yarıya galibiyetle başlamak istiyoruz. Kaliteli bir maç olacaktır. Amed de futbol oynamayı seven bir takım. Taraftarımızla birlikte zaferden zafere koşmak istiyoruz. Samsun önemli bir futbol şehri. Bu markayı yukarıya taşımak için mücadele edeceğiz. Çok iyi bir Samsunspor geliyor" dedi.

TRANSFER BİTTİ GİBİ

Deneyimli teknik adam, açıklamalarını şöyle bitirdi: "Son dakikaya kadar bizi çok heyecanlandıracak bir oyuncu olursa olabilir ancak şu anda transfere kısmen bitti gözüyle görüyoruz. Amed maçına elimizdeki mevcut kadroyla başlayacağız. Tüm takıma güveniyorum. Ben hem 18'i hem de 11'i yaparken çok zorlanacağım. Bu oyuncular kadroya giremediği zaman onları sıcak tutabilmek kolay değil. Bizim işimiz de o anlarda başlayacak. Allah'tan korkan kimsenin hakkını yemek istemeyen insanlarız. 11 değil de 18'i yaparken zorlanacağım. Çünkü bu takımda kimi oynatsam oynar. Elit bir kadromuz var. Elimizde 5 yıllık bir yerli oyuncu kadrosu var. İsmail başkan istediğimiz her oyuncuyu aldı. Önümüzdeki yıl TFF 1. Ligi'nde sadece yabancı alarak ligi bitirebiliriz. Başkanımıza teşekkür ederim. Oyuncu grubu da seneyi hayal ederek bu takımın parçası olarak, kadroya girse de girmese de işine bakıp bizim adaletimize güvensin. Zaten bu konuda da sıkıntı yaşamıyorum. Oyuncularla diyalog halindeyiz. Bu markayı en üst seviyeler çıkaracağız. Biz Samsun'u, Samsunspor'u, şehri ve taraftarını seviyoruz. İnşallah hedeflere de ulaşacağız."