İşte 9 Ocak ÇARŞAMBA günü okulların tatil edildiği iller

İŞTE 9 OCAK OKULLARIN TATİL OLDUĞU O İLLER

Adıyaman

Sincik'te okullar tatil edildi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede tüm okullar 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, 'İlçemizde devam eden yoğun kar yaşından dolayı ilçe genelinde ki tüm okullarımız 9 Ocak çarşamba günü tatil edilmiştir' ifadelerini kullandı.

Çanakkale

Yenice'de eğitime kar engeli.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar sebebiyle okullar yarın tatil edildi.
Yenice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Devam etmekte olan kar yağışı sebebiyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 09-01-2019 Çarşamba günü bir gün süreyle ilçe ilk ve orta dereceli okullarımız bir gün süreyle tatil edilmiştir' denildi.

MUŞ

Muş'ta olumsuz hava şartları nedeniyle tüm okullar yarın için tatile dildi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz imzasıyla yayınlanan açıklamada, 'Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle, ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde; İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 9 Ocak Çarşamba günü tüm il genelinde (merkez ilçe, tüm ilçeler ve bağlı köyleriyle birlikte) eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine valiliğimce karar verilmiştir' denildi.

NİĞDE

Niğde'de okullar tatil edildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Twitter hesabından 'Kar, bir şehre ancak bu kadar yakışır' diyerek okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.
Vali Şimşek paylaşımda: 'Sevgili çocuklar; kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarırken sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizim her şeyimizsiniz' ifadelerini kullandı.

BİTLİS

Bitlis'te kar tatili

Bitlis merkezde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın için okullar tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Yoğun kar yağışından dolayı Bitlis merkez ilçemizde her tür ve derecedeki resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine valiliğimizce karar verilmiştir' denildi.

SİVAS

Sivas'ta kar tatili

Sivas'ta etkili olan soğuk ve kar yağışı nedeniyle okullar Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edildi. Bazı memurların da bir gün izinli sayılacağı belirtildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca; kamu kurum ve kuruşlarında çalışan; hamile, engelli, diyaliz, kalp, böbrek hastaları ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarının Çarşamba günü bir gün süre izinli sayılacakları belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Dün gece saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, ulaşımda ve eğitimde aksamalara neden oldu. Kar kalınlıkları ilçe merkezinde 10 santimetrenin üzerine çıkarken, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi geçti. Kar yağışının gün boyunca devam edeceği yönündeki değerlendirmeler üzerine Elbistan, Afşin, Nurhak ve Ekinözü kaymakamlıkları, ilk ve orta dereceli okulların tamamında 9 Ocak 2018 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
Kar tatilini fırsat bilen öğrenciler ise soğuğa aldırmadan kardan adam yaptı.

TOKAT

Tokat'ta kar tatili

Tokat il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 09 Ocak 2019 Çarşamba günü resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimiz ile birlikte özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi.

SAMSUN

Samsun'da 3 ilçede eğitime ara verildi.

Samsun'da yoğun kar yağışı dolayısıyla 3 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Vezirköprü ve Havza ilçelerimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 09 Ocak Çarşamba günü tüm okullarda eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca adı geçen ilçelerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır. Çarşamba ilçemize bağlı Gülören İlkokulu (Taşıma merkezi), Kabaceviz Yeni Mahalle İlk ve Orta Okulu (Taşıma merkezi), Gökçe Çakmak İlk ve Ortaokulu (Taşıma merkezi), Köroğlu İlkokulu (Birleştirilmiş Sınıflı), Köroğlu Damat İlkokulu (Birleştirilmiş sınıflı) ve Ticaret Borsası Karakaya İlkokulu (Birleştirilmiş sınıflı)' nda eğitime bir gün ara verilmiştir' denildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Karaman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde bu gece ve yarın için kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden Karaman merkez ve merkeze bağlı köylerimizde 09.01.2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar, 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca aynı tarihte, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler, hamileler, harp malulü ve gaziler de idari izinli sayılacaklardır' denildi.

BİNGÖL

Bingöl genelinde okullar, kar yağışı etkisini devam ettirmesi nedeniyle yarın içinde tatil edildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada;"İlimizdeki yoğun kar yağışı, tipi nedeniyle il geneli tüm ilk ve orta dereceli okullarda 09.01.2019 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir"denildi.

Valilik kamuda çalışan engelli ve hamilelerinde izinli sayılacağını bildirdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde bugünde okullar tatil edilmişti.

DÜZCE

Düzce'de devam eden kar yağışı sonrasında Valilik tarafından eğitime yarın 1 günlük ara verildiği açıklandı.

Düzce Valiliği, ilde devam eden kar yağışı sonrasında yarından geçerli olmak üzere eğitime 1 gün ara verileceğini açıkladı. Açıklamada, devam eden kar yağışı ardından gece saatlerinde yaşanacak olası buzlanmaların olumsuzluk oluşturmaması adına ilköğretim, lise ve ortaöğretimde yarın ara verileceği bildirildi.