Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye'nin ünlü beyin cerrahlarından birisi olan Tıbbi Aromatik Bilgiler Uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda'yı ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Samsun'da tıbbi, aromatik bitki üretiminin desteklenmesi amaçlanan proje kapsamında tecrübelerini aktarmak üzere Samsun'a gelen Prof. Dr. Haluk Deda, Başkan Zihni Şahin'in misafiri oldu.

Samsun'un çok verimli topraklara sahip olduğunu ve bu toprakların işlenmesinde her zaman ön ayak olmak için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Zihni Şahin, tıbbi ve aromatik bitkilerin Samsun'da üretilmemesi için hiçbir sebep olmadığını ifade etti.

'HEDEF, SAMSUN'U MERKEZ HALİNE GETİRMEK'

Samsun'un tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda merkez haline gelmesi için çalışmalara başlandığı söyleyen Zihni Şahin, 'Standartlara uygun bir şekilde üretimi arttırmak ve Samsunumuzu bu alanda bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında kümelenme çalışması yaparak üretim yapan çiftçilerimizin birlik içinde olmasını sağlayacağız. Bu bitkilerin üretilmesinde çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Samsun'da üretilen bu ürünler başta sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda kullanılarak şehrimize katma değer sağlayacaktır' diyerek Prof. Dr. Haluk Deda'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

5 BİN DÖNÜMDE 819 ÇİFTÇİ

Büyükşehir Belediyesinin de ortak olduğu proje dahilinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından aspir, çemen, çörekotu, defne, ısırgan otu, karabuğday, kekik, kırmızıbiber, kişniş, kuşburnu, maydanoz, nane, oğulotu ve sarımsak üretimi noktasında çiftçilere destek sağlanacak. Çalışma 5 bin 172 dönüm alanda 819 çiftçi ile gerçekleştirilecek.