Yerel seçim kampanyasının başladığı günden bu güne kadar yazdığımız hiçbir haber yalan çıkmadı. Çünkü 'doğruluğuna yüzde yüz emin olmadığımız' hiçbir ihbarı, dedikoduyu, söylentiyi haber diye siz okuyucularımıza sunmadık. Size sunduğumuz her haberin doğruluğunu da tüm imkanları kullanarak ve yeterinde çok kaynaktan doğrulattıktan sonra ikna olduk ve ancak o zaman yazdık. Hamdolsun hiç mahcup olmadık.

Çok söylentiler yayıldı piyasaya, yalanların yanlışların envaı türlüsü saçıldı ortalığa bu süreçte. Taşıyanların kimi saftı, samimiydi, kimi ise içten pazarlıklı, ince hesaplı. Yayan kurnazlar, taşıyan ortaklarla saf ve samimi dostlar, tanıdıklar ve okuyucular iç içeydi bu toz duman arasında. Şükürler olsun o ortamda bile doğruyu bulmakta pek zorlanmadık.

Siz bu satırları okurken artık 'Cumhur ittifakı' cephesinde her şey netleşmiş vaziyette ama burada bile bir kaydı ihtiyati koymak ve Süleyman Demirel'in 'siyasette yirmi dört saat çok uzundur' sözünü hatırlamak durumundayız.

Dün geç vakitlere kadar çalıştık ve AK Parti ilçe adaylarını değişik kaynaklardan ve en yetkili ağızlardan doğrulattıktan sonra hem internet sitemizde hem de Haberaks TV'de ve diğer tüm sosyal medyalarımızda okuyucu ve izleyicilere duyurduk. Şimdi de bu gazetede sizlere sunuyoruz.

'Cumhur ittifakı' çerçevesinde MHP'ye bırakılacak ilçeler konusunda da değişik çevreler değişik spekülasyonlar yaparken biz gerçekçi tahliller yapmış ve bugünü dünden görmüştük.

Samsun siyasetinin 'cumhur ittifakı' cephesi netleşti. Şimdi gözler 'millet ittifakına' çevrilmiş vaziyette. O cenahta işler ağır yürüyordu, şimdi biraz da karışacak gibi. Bir takım görüşme söylentileri var ortalıkta. Özellikle dün MHP'ye sadece iki ilce verildiği açıklandıktan sonra iyice yoğunlaştı bu yeni arayış turları. Turların hedefinde de Erhan Usta ile Necattin Demirtaş var.

O cenahı da takip edeceğiz, bu cenahtaki lehte ve aleyhteki tepkilere de bakacağız. Bugüne kadar utandırmayan Allah inşallah bugünden sonra da utandırmaz.