Karadeniz'in en hızlı gelişen ilçesi olarak dikkat çeken Canik'in, yatırımlarla birlikte insanları da kendine çektiğini belirten Belediye Başkanı Başkan Osman Genç, özellikle belediye tarafından yapılan eğitim, kültür, sanat, spor, ticaret, kentsel dönüşüm ve öncü olduğu özel sektör yatırımlarının yanı sıra düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetler sadece şehrin gelişimine katkı sağladığını söyledi.

3 DÖNÜŞÜM 3 GELİŞİM

Şehirsel gelişimi üç sistem üzerine inşa ettiklerini belirten Başkan Genç, 'Göreve geldiğimiz günden itibaren kurumsal, kentsel ve kültürel dönüşümleri esas aldık ve şehrimizi bu üç sac ayağı üzerinde dönüştürdük. Yeni hizmet binası, elektronik belge yönetim sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi gibi kurumsal çalışmaların yanında kentsel dönüşümde de Kuzey Yıldızı, Mavi-Yeşil gibi fiziki modern yaşam alanları oluşturduk ve bunu eğitim, kültür, sanat, spor gibi Kültürel Dönüşüm ile de tamamladık' dedi.

DÜNYAYA ENTEGRE OLAN ŞEHİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleri ile birlikte Türkiye'nin her alanda çağ atladığını ifade eden Başkan Genç, "Başta Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde, hükümetimizden aldığımız şevkle, her gün yeni bir çalışmaya, her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Biz en çok yatırımı eğitime yaptık ve eğitime fiziki, teknolojik, arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde katkı sağladık. Hükümetimiz ülke ekonomisini büyütürken, biz de özel sektör yatırımlarını teşvik ederek Canik'i bölgenin ticaret ve alışveriş merkezi yaptık' diye konuştu.