Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu'nda seçime tek listeyle katılan Haluk Tan, güven tazeledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen MÜSİAD genel kurulda konuşan Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, "Samsun'un 646 milyon dolarlık ihracat rakamı ile çok güzel bir ivme yakalanmış gözüküyor. Gayet iyi bir rakam. Ancak Samsun'un nüfusuna, dinamiklerine, coğrafi pozisyonuna bakıldığında beklediğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Belki Türkiye'de 2-3 ilde olmayan düzeyde ulaşım kanallarına sahibiz. Burada özeleştiri yapmak zorundayız, daha iyisi yapılabilir" dedi.

AÇIKLARIMIZI GÖRDÜK

MÜSİAD Genel Başkanvekili Dr. Ali Gür, 2018'in ekonomik açıdan zor geçtiğini belirterek, "2018 yılı önemli kavşakların geçildiği bir yıl oldu. Sert geçen ekonomik yıl açıklarımızı görme fırsatı verdi. Biliyoruz ki zorlukları doğru tahlil ederek oluşturacağımız çözümler bizi ileriye götürecek" ifadelerini kullandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, MÜSİAD'ın milli duruş sergilediğini belirterek, "Bugüne kadar MÜSİAD'da görev yapan herkese teşekkür ediyorum, yeni yönetime başarılar diliyorum. İnşallah Samsun olarak, 'büyük bir aile' anlayışıyla birlikte, istihdamı geliştirme, üretimi artırma konusunda hep beraber adım atarız" şeklinde konuştu.

HAREKETE GEÇMELİYİZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun'un potansiyellerini harekete geçirmek istediklerini belirterek, "Samsun potansiyelleri çok olan ama artık potansiyellerini duymak istemeyen bir şehir. Bu potansiyelleri duymaktansa artık bunları harekete geçirmek istiyor. 2019 Samsun için ayrıca bir anlam taşıyor. Biz 100. yılda, Samsun'u her zaman olduğu gibi önemli pozisyonuna geri getirmek için çalışacağız" dedi.
Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un göç alan bir şehir haline geldiğini vurgulayarak, "MÜSİAD, ülkenin birlik beraberliği söz konusu olduğunda önemli bir duruş sergiliyor. Kendimiz ve ülkemiz için üretmek durumundayız. Samsun yüksek potansiyele sahip ama bununla yetinmemeli. Samsun 300 bin öğrenciyle eğitim kenti. Yıllardır Çarşamba ve Bafra ovaları hem Samsun'u hem ülkemizi besliyor, bunu daha da ileriye götürmeliyiz. Samsun aranan il haline geldi, artık göç alan bir şehir" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Genel kurula destek veren kuruluşların temsilcilerine, protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilmesinin ardından yemek duası edildi. Genel kurula ayrıca, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti eski İl Başkanı Hakan Karaduman, dernek temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Şükrü Berk ASKAR