Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş adamlarının tüm enerjisini yatırıma ve istihdama odaklaması gerektiğini üretimde sürekliliği sağlamayı hedeflemeleri tavsiyesinde bulundu.

Hükümet olarak sanayicinin yanında olduklarını dile getiren Varank, şöyle devam etti: "En ufak bir dalgalanmanın istihdam politikalarınızı değiştirmesine izin vermemelisiniz. Biz de hükümet olarak sizlerin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay reel sektöre yönelik çok güzel müjdeler verdi. Bu sene ve önümüzdeki yıl ilk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek.

Geçen sene asgari ücret desteğini ilk 9 ay uygulamıştık. 9,5 milyon vatandaşımız bu destekten faydalandı ve 7,5 milyar liralık bir ödemeyle sanayicimize destek verdik. Asgari ücret desteğini bu sene tüm yıl boyunca vereceğiz. Yine geçen sene tüm işverenlerimiz, sigorta prim teşvikleri kapsamında 5 puan indiriminden faydalandı. Böylelikle 10 milyon kişiye ulaştık ve toplamda 14,7 milyar lirayla işverenlerimize destek olduk."