MHP'de isyan başladı. Önceki gün başlarında Necattin Demirtaş olduğu halde MHP İl Binasına giden partililer tepkilerini, dile getirdiler. Eleştirilerin sertleşmesi üzerine İl Başkanı Abdullah Karapıçak olaya müdahil oldu ve tanınmış bir partili ile Karapıçak arasında sert tartışma yaşandı. Partililer daha sonra il binasından ayrıldılar.

ERHAN USTA'NIN LİDERLİĞİNDE TOPLANIYORLAR İDDİASI

Geçen hafta partisinden kesin olarak ihraç edilen Erhan Usta'yı büyükşehir belediye başkan adayı göstermek için yoğun çalışmalar yürüten İyi Parti genel merkez ve Samsun yöneticileri aynın zamanda Necattin Demirtaş ve Kavak Belediyesi eski başkanı Şerif Ün ile temasa geçtiler. Her iki eski başkanın da Erhan Usta ile birlikte İyi Parti'ye geçmesinin birkaç gün içinde gerçekleşeceği belirtiliyor.

Öte yandan Ayvacık ilçesinin eski belediye başkanı ve MHP Çarşamba belediyesi başkan aday adayı Erkan Avcı'nın da İyi Parti'den aday olabileceği konuşuluyor. Adı geçenlerden birisi de Salıpazarı'nın önde gelen ülkücülerinde Refaittin Karaca.

YÖNETİMDE ANLAŞMAZLIK

Abdullah Karabacak yönetimin kuruluş aşamasında üç dört ayrı gruptan oluştuğu ve bunun ayrılmalara yol açabileceği öne sürülüyor. 50 kişilik yönetim kurulunun oluşmasında Taner Tekin ve Necattin Demirtaş'ın etkileri olduğu ve yönetimde de ayrılmalar olabileceği bildiriliyor. Bu arada Necatten Demirtaş'ın mutlaka seçime girmeyi planladığı ve "Bağımsız mı, İYİ Parti mi?" şeklinde bir karar aşamasında olduğu, "Seçimin ekonomik yükünü kaldırmakta zorlanacakları" düşüncesiyle İYİ Parti'den seçime girmeye daha sıcak bakıldığı öğrenildi.