Samsun'un 2018 yılının yangın karnesini değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, bu yıl da önceki yıla göre yangın sayısında düşüş olduğunu vurguladı. Bu düşüşte yıl boyunca süren bilinçlendirme eğitimlerinin etkili olduğu söyleyen Zengin, eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

ISITICILARA DİKKAT!

Ocak ayının ilk iki haftasında en çok daire yangını ile karşılaştıklarını belirten Zengin, 'Isınma, bilinçsizce soba yakımı veya elektrikli ısıtıcıların yanlış kullanımından kaynaklı yangınlarla karşılaştık. Bizi teselli eden tarafı can kaybı ile karşılaşmadık, bu yangınlar maddi hasarlı ev yangınları idi. Kış aylarında elektrikli cihazların kullanımı, bacaların temizlenmeden sobanın yakılması sıkça karşılaştığımız sorunlardır. Vatandaşlarımızın bacalarında oluşan kurumları temizletmeleri gerekiyor. Bununla ilgili sürekli uyarılar yapıyoruz. Sobanın yakıldığı yerde halkımızın uyumaması gerekir. Özellikle evlerde mutfak tüpünden kaynaklı zaman zaman zehirlenmeler söz konusu olabilir. Bunun için de ortam havalandırması yapılmalıdır. Bu konularda dikkatli olunursa yangınlar bir önceki yıla göre azalmaya devam edecektir' ifadelerinde bulundu.

HER İHBARI DEĞERLENDİRİYORUZ

Merkez istasyonda bulunan itfaiye araçlarını, son teknoloji ürünler ile değiştirdiklerini belirten Zengin, 'Samsun Büyükşehir olarak bütün Samsun'un itfaiye hizmetlerini biz yapıyoruz. 17 istasyonumuz var. Vinçli tam donanımlı kurtarma aracında her türlü ekipman mevcut. Arazi şartlarının zor olduğu yerlerde bu aracımız hizmet veriyor. 2018 yılında hayvan kurtarma ihbarı çok geldi. Samsun'da özellikle kedi kurtarması ihbarına, kırsal alanlarda ise büyükbaş hayvanların dereye ve vadiye düşmesi olaylarına sıkça rastladık. Bize gelen her talebi değerlendirerek, sonuçlandırıyoruz. Gelen her ihbara duyarsız kalmamız mümkün değil. İhbar yerine giderek elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz' dedi.