Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yeşil ışık yaktı. Milletvekili Usta, aday olması için halkın yoğun baskısı olduğunu belirtti.

SAMSUN'U KORUDUM

Erhan Usta, ihraç süreci ile ilgili ise, "Olaylar tüm açıklığıyla Türk milletinin gözü önünde gerçekleşti. Biz MHP'nin Samsun'daki hukukunu korumaya çalıştık, daha doğrusu Samsun'un hukukunu korumaya çalıştık. Samsun için neyin daha iyi olacağı yönünde bir değerlendirme yaptım fakat bunun sonucunda partimiz tarafından böyle bir işlem yapıldı. Bir parti anlamında değil ama halkımızın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmam konusunda teveccühü var, yoğun bir talep hatta baskı var. Biz bunları memnuniyetle karşılıyoruz, bir siyasetçi için onur duyulacak bir şey. Şu anda verilmiş bir karar yok, değerlendiriyoruz, önümüzdeki günlerde bakacağız" ifadelerini kullandı.

MHP'den ihracının ardından bağımsız konumda bulunan Samsun Milletvekili Erhan Usta, aday olup seçimi kaybetse dahi milletvekilliği görevine devam edebilecek.

Şükrü Berk ASKAR/ÖZEL HABER