Ladik İlçesi'nde birçok mahallede muhtarlar, şehir merkezinden ve başka illerden seçmen taşındığı gerekçesiyle dilekçeler hazırlayıp il seçim kurulunun yolunu tuttu. Yapılan araştırmalardan sonra, beyan ettiği adreste oturmayan kişilere ise 'gerçeğe aykırı beyanda bulunmak'tan idari para cezası uygulandı. Ladik Kaymakamı Muhammet Çiftçi, "Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanıp, adresleri donduruluyor" dedi.

KAYITLAR DONDURULUYOR

Daha önce bir mahallede jandarma tahkikatı sonucu tespit edilen 21 kişiye ceza kesildiğini söyleyen Ladik Kaymakamı Muhammet Çiftçi, "Mevzuatın bize öngördüğü ne varsa, gerçeğe aykırı beyanda bulunan kim varsa jandarma tarafından tahkikatı yapılıp, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanıp adresleri donduruluyor. Artık yetkiler, ilçe seçim kuruluna devrolduktan sonra şikayetler direkt ilçe seçim kuruluna yapılıyor. O nedenle seçim takvimi başladıktan sonra bizim kaymakamlık olarak verilen dilekçeleri değerlendirme durumumuz bulunmuyor.

1 Ocak'tan itibaren itirazları ilçe seçim kurulu değerlendiriyor, eğer gerekirse tahkikatını yaptırıp ona göre işlem uygulanıyor. Eğer ilçe seçim kurulu seçmenliklerin dondurulmasına karar verirse, idari para cezasını biz kesiyoruz. O da bin 88 liraydı ama ocak ayından sonra bin 450 lira civarında oldu. Şimdiye kadar bu konuda, ne kadar cezai işlem uygulandığı noktasında rakam veremem ama önümüze gelen evraklara gerekli işlemleri yapıyoruz. Bundan sonra da ilçe seçim kurulunun tespitleri neticesinde kanuni çerçevede mezvuatın gerektirdiklerini yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER