Samsun'un ilçe merkezinde bulunan Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulunda 7 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Müjdat Gökmen, boş vakitlerinin değerlendirebilmeleri için öğrencilerine kayak öğretmeye karar verdi. Üniversite öğrenimi sırasında kayak yapmayı öğrenen ve kendi kayak takımı bulunan Gökmen, bunları kullanarak, yaklaşık 2 ay önce 30 civarında öğrencisine ders vermeye başladı. Önce öğrencilerine sınıfta kayakla ilgili teorik olarak bilgi veren Gökmen, daha sonra hep birlikte dışarı çıkarak pratik yapıyor.

ÇOK YETENEKLİLER

Okulun yakınında bulunan rampadaki karı öğrencileriyle kayak yapılabilecek hale getiren Gökmen, burada öğrencilerine sırayla kayak yapmayı öğreterek bilgilerini pekiştiriyor. Böylece öğrenciler, hem kayak yapmayı öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Gökmen, Asarcık ilçesinde kış mevsiminde her zaman kar yağdığını, bunu değerlendirmek istediklerini söyledi. Öğrencilerinin kızakla kaydığını gördüğünü, bunun üzerine aklına onlara kayak öğretmenin geldiğini belirten Gökmen, önce ekipmanlarını getirip tek tek malzemeleri öğrencilerine tanıttığını anlattı. Daha sonra öğrencileriyle oluşturduğu pistte kendi kayak takımını kullanarak denemeler yaptıklarını aktaran Gökmen, "Asarcık'tan kışın kar kalkmıyor. Kar tatilimiz de çok oluyor. Öğrencilerimizin çoğu zaten yatılı kalıyor. Böyle bir şansımız var, bunu değerlendirmek istedik' dedi.
Öğrenciler de ekipmanları olmadığı için öğretmenlerinin kayak takımını kullandıklarını belirterek, çok eğlendiklerini dile getirdi.