Kışın soğuk ve karanlık havasından çıkıp, baharın sıcaklığına ve aydınlığına kavuşulması anlamına gelen 'Hıdırellez' her yıl olduğu gibi bu yıl da onbinlerce insanı Terme'nin Sakarlı Mahallesi'nde buluşturmaya hazırlanıyor. Terme Sakarlı Mahallesi Mera Alanı'nda yapılacak şenlikler, 13 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00'de başlayacak ve 14 Mayıs Pazar akşamı sona erecek.

GÜREŞLER, YARIŞLAR, KONSERLER

21. Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 13 Mayıs Cumartesi günü at yarışları etkinliğinin yanında, akşam saat 20:00'de Grup İmera konser verecek. 14 Mayıs Pazar günü de bazı Kırkpınar Başpehlivanı güreşçilerinin katılımı ile yağlı güreşler yapılacak.

DOPDOLU BİR PROGRAM

Baharın sıcaklığını ve neşesini tüm Samsun'a yayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul, herkesi bu mutluluğa ortak olmaya davet etti. Kul, 'İnsan ve doğa arasındaki iletişimi, baharı ve umudu simgeleyen bir kültürel geleneğimiz olan Hıdırellez'in 21.'sini coşkulu bir biçimde kutlayacağız. Belediyemizce dopdolu bir festival programı hazırlayarak, ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına renk katacağız. İnsanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkanlarımızı seferber ettik. Bahar heyecan getirir, mutluluk getirir. Bu mutluluğu, tüm halkımızla paylaşmak için Cumartesi ve Pazar günü şenlik alanında olacağız. Etkinliğimize herkes davetlidir" dedi.