Havza Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Platformu (HASTOP) üyeleri, MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) tarafından partiden ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta ile bir araya geldi. Özel bir otelde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan HASTOP Başkanı Mustafa Başaran, MHP'nin politikalarını eleştirmediklerini ancak Erhan Usta'nın partisinden ihraç edilmesinden dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

SAMSUN BU KARARA TEPKİLİ

Başkan Başaran, Erhan Usta'nın bilgi ve tecrübe birikimi ile Türkiye'nin menfaati için çalıştığını belirterek, '600 milletvekili içerisinde belki de ilk 30'a girecek bir değerin dışlanması Havza'yı çok üzdü. Sadece Havza değil tüm Samsun bu karara tepki göstermeli ve Erhan Usta'ya sahip çıkmalı. Bizler sahip çıkmazsak daha birçok değerimizi bu şekilde kaybederiz' şeklinde konuştu.

HAKSIZLIK YAPILDI

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın Türkiye'nin yetiştirdiği ender ekonomistlerden bir olduğunu kaydetti. Acar, 'Bizler STK'lar olarak bütün partilerimize eşit mesafedeyiz. Bütün vekillerimiz ile iletişim halindeyiz. Usta, gerek bürokratlığı gerekse vekilliği döneminde ilçemize önemli katkılar sağlamıştır. Havza olarak bizler de Erhan Usta'nın her zaman yanındayız. Havza olarak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizim düşüncemiz Sayın Usta'ya haksızlık yapıldığı yönündedir' diye konuştu.

DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Samsun Milletvekili Erhan Usta ise yıllarca devlete hizmet ettiğini belirterek, 'Ben bürokratlık dönemimde de, siyasette de doğru bildiğimi söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Ben parti politikalarından ayrılmadım. Ben siyasetçi olarak ilkeler doğrultusunda hareket ettim. Benim için bu toplantı çok önemli. Havzalı olarak sizleri yanımda görmem, sizlerin desteğini hissetmem çok önemli. İnsanlar neyin ne olduğunu görüyor. Bu ihraç kararının gerekçesinin tüm kamuoyunun ve benim bilmem lazım. Bunun için kamuoyuna gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım. Hepimiz Türkiye'yi seviyoruz ve hepimiz Türkiye'nin menfaatleri için çalışıyoruz. Bu süreçte bana bazı davetler ve teklifler geliyor. Duruşumu bozmayacağım. Gerçek olarak gördüğüm, Türkiye için faydalı olacağını düşündüğüm şeyler için mücadeleme devam edeceğim. Siyasi hayatımı bağımsız milletvekili olarak sürdürmeyi düşünüyorum' sözlerini kaydetti.