İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM'de Samsun ve ülke gündemine dair açıklama yaptı. Yaşar, Samsun'da bir süredir devam eden Makromarket çalışanlarının eylemine değinerek, çalışanların durumunun içler acısı olduğunu ifade etti.

MAAŞ ALAMIYORLAR

Samsun'da Makromarket çalışanlarının her hafta düzenli eylem yaptığını hatırlatan Milletvekili Yaşar, 'İktidarın bir türlü kabullenmek istemediği ekonomideki kötü gidişat, bütün sektörleri olumsuz etkiliyor. Mağduriyetler hat safhada. Aynı şekilde, Gümüşhane'de Karamustafa Deresi'nde çinko ve bakır işletmelerini yürüten fabrika üç aydır işçilerine maaş ödemiyor, o da işçileri kapının önüne koydu. Ama ne acı ki, biz aynı şirkete Halk Bankasından 500 milyon lira kredi vermişiz ama bu şirket üç aydır çalışanlarının maaşını ödemiyor. Hepinizin bildiği gibi, işçi alacakları öncelikli alacaklardır ama maalesef bugün, çatıya çıkanlar, kendini yakmaya çalışanlar; özellikle özel sektördeki çalışanların gerçekten çok ciddi sıkıntıları var' ifadelerini kullandı.

YAPILANDIRMALAR NEREYE KADAR?

Milletvekili Bedri Yaşar, 'Son dönemde, devlet özellikle kredi kartlarıyla ilgili yeniden bir yapılandırmaya gidiyor, buna da karşı değiliz. Borçlar yapılandırılsın ama nereye kadar? Bu yapılandırılan borçlar nasıl ödenecek? Devletin bununla ilgili tedbirler alması lazım. Bunun da bir tane yolu var, ülkemizde üretimin desteklenmesi. Üretimin desteklenmesini buradan talep ediyorum. İşçilerin de bir hakkı ve hukuku olsun istiyorum' dedi.

MİTİNGE DESTEK

Türk Harb-iş Sendikası tarafından, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı 19 Ocak Cumartesi günü Sakarya Gar Meydanı'nda yapılan mitinge, İYİ Parti'nin 20 milletvekili de katılarak destek verdi. Mitinge katılan Yaşar, mücadele destek olduklarını ifade etti.