Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP İlkadım Belediyesi eski Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde de yine MHP'den aday adayı olan Necattin Demirtaş'ın evinin önünde bir grup vatandaşa yaptığı 'İttifaka razı değiliz, İlkadım'ı alacağız' sözlerini tasvip etmediğini söyledi.

GENEL MERKEZE BİLDİRECEĞİM

Başkan Abdullah Karapıçak, Demirtaş'ın ifadelerinin kendi fikri olduğunu belirterek, "'İttifaka razı değiliz' sözü, genel başkanımızın vermiş olduğu kararlara aykırı bir söz. Böyle bir söz olamaz. İttifaka razı olmamak demek, Devlet Bahçeli'nin vermiş olduğu kararı beğenmiyorum demek gibi bir şey oluyor herhalde. Arkadaşımız bunu neden söyledi bilmiyorum. Maksadını aşan bir durum oldu ama niyeti nedir onu da bilmiyorum. Kendisiyle de henüz görüşmedim, görüşeceğim. Biz ittifak ruhuna bağlıyız. MHP, bu ittifakı kurarken pazarlık söz konusu olmadı. Ülke beraberliği ve bekası söz konusuydu. Ankara'dan büyük resme baktığımız zaman, aşağıda koltuk peşinde olanlar, kendi kendine koltuk sevdasına düşenler bu türlü açıklamaları yapabiliyorlar. Biz bunları tasvip etmiyoruz. Bu bizim de düşüncelerimizin dışında açıklamalar. Kendilerini bağlar. Bu konuyla ilgili gerekeni yapacağım. Bu türlü iddialı açıklamalar yapanları genel merkeze bildirmek durumundayım" diye konuştu.

İTTİFAK RUHUNA ZARAR VERMEYECEĞİZ

Karapıçak, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli son il başkanları toplantısında 'Belediye derken bekayı görmezden gelmeyin, düşman sevindirmeyin, zilleti güldürmeyiniz. Ya beka ya bela seçiminde sonuna kadar beka diyeceğimizi sakın aklınızdan çıkarmayın, gevşeklik göstermeyin' dedi, ifadelerini kullanarak, "Bu sözlerin ışığında bizlere de Samsun'da düşen görev, ülkenin beka sorununa geniş bir bakış açısıyla bakarak, ülkeyi içinden geçtiğimiz bu zor süreçte 19 Mayıs ruhuna yakışır bir şekilde ittifak ruhuna zarar vermeyecek şekilde 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarımızı var gücümüzle yerine getirmektir. Adaylarımız ile 31 Mart yerel seçimlerine partimize yakışır bir şekilde hazırlanarak mutlak bir galibiyet hedeflenerek, özveri ile çalışılacak gerek il gerekse ilçe teşkilatlarımız seçimlere eksiksiz olarak hazırlanacaklar" sözlerini kaydetti.

MECLİS ÜYELİĞİ BAŞVURULARI UZATILDI

MHP'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da 17 ilçede 31 Mart yerel seçimlerine kendi meclis üyesi listesi ve adaylarıyla gireceğini de söyleyen Karapıçak, "İlçe başkanlıklarımız meclis üyelikleri ile ilgili olarak yapılacak olan başvurular 4 Şubat 2019 tarihi saat 17:00'a kadar uzatılmış olup başvurular bizzat ilçe başkanlıklarına yapılacak" bilgisini verdi.

Zerrin SOMUNCU