Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi Fatma Taşçı, İshak Taşçı'nın 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmemesi üzerine kendisine gelen yoğun telefonlar nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden bir teşekkür mesajı yayımladı. Taşçı, aynı mesajda ailece çekilmiş bir fotoğrafı da paylaştı.

FOTOĞRAF PROJESİ DEĞİLDİ

Atakum halkıyla dolu dolu 5 yıl geçirdiklerini ifade eden Taşçı, "Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezini kurduktan sonra başta kadınlarımız olmak üzere çocuklarımız, hasta çocuklarımız, engellilerimiz, hasta ve yaşlılarımız için burada adını sayamayacağım kadar çok projeyi hayata geçirdik. Kısacası ihtiyacı olan tüm insanlarımıza dokunmaya çalıştık. Bir araya geldik, dertleştik. Bazen bir taziye evinde, bazen bir ziyarette, bazen bir programda ulaşmaya çalıştık gönlünde yara olan herkese. İmkanlarımız ve gücümüz ölçüsünde tabii. En büyük dertlerimizden biri de kadın istihdamıydı, çok çalıştık çabaladık bunun için. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüğü için, meslek edinmeleri için büyük projelere imza attık. Projelerin hiçbirisi fotoğraf projesi olmadı, hatta o kadar dolu içerikli projelerdi ki fotoğraflar yetersiz kaldı" dedi.

MAKAM AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR

"Bütün sosyal çalışmalarımızda değerli eşimle birlikteydik" diyen Taşçı, "Kadına dair çalışmalarda, sosyal sorumluluk projelerinde daima eşimin yanında oldum çünkü fark ettim ki ben olduğumda kadınlarımız kendini daha güçlü hissetti, daha rahat ifade etti kendini. Makam sahibi insanların toplumda eşleriyle birlikte var olma vizyonuna rol model olmak ve bunu vurgulamak istedik. Bunun en önemli mesajı ise 'kadına verilen değer'di. Evimizden, çocuklarımızdan, sosyal hayatımızdan feragat ederek durmadan, dinlenmeden 5 yıl geçirdik. Bunlardan şikayet etmek değil amacım bilakis ne kadar mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Evimde çocuklarımla keyfime bakmak, AVM'lerde vakit geçirmek, günlerde, kafelerde gezmek ve bütün vaktimi böyle harcamak hiç bana göre değildi çünkü. Rabbim'e sonsuz şükürler olsun ki çok kıymetli meşgalelerim oldu bu hayatta. Olmaya da devam edecek İnşallah. Sayısız dost, sayısız insan biriktirdim. Şahsi sosyal hayatımı minimuma indirerek tüm sosyal sorumlulukların içinde olmak beni çok mutlu etti. Elbette yetişemediğimiz, anlamadan hata yaptığımız da olmuştur. Hakkınızı helal edin. Benden yana helal olsun. Makamlar amaç değil araçtır daima. Amaç, 'baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmekti.' Verdiğiniz değer ve gösterdiğiniz teveccühle bunu yürekten hissettirdiniz. Elhamdülillah. Allah, razı olsun. Hakkımızda hayırlısı böyleymiş, diyelim. 31 Mart'tan sonra da ben yine aranızda olmaya devam edeceğim, Öğretmen Fatma Taşçı olarak, bir kardeşiniz olarak. Sevgilerimle" ifadelerini kullandı.