Samsun Emniyet müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ile mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler, yaptıkları 2 ayrı operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıklarını belirlediği 3 kişiyi düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Ekiplerin yaptığı ilk operasyon,

İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen G.G. ve O.İ.'ye düzenlendi. Şüphelilerin, 4 kişiye 10 adet ekstacy uyuşturucu hap ve 4 adet uyuşturucu madde etkisi doğuran sentetik ecza elde etti. Olayla ilgili G.G. ile O.İ.'in içerisinde bulunduğu otomobil de durdurularak söz konusu zanlılardan 172 adet ekstasy hap ele geçirildi. Soruşturmanın devamında O.İ.'nin evinde yapılan aramada ise 939 adet, G.G.'nin evinde yapılan aramada ise 2 adet daha ekstacy uyuşturucu hap elde edildi. Olayla ilgili olarak G.G. ve O.İ. gözaltına alındı.

Narkotik ekiplerinin ikinci operasyonunda ise İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisine ulaşılan B.T.'nin 2 kişiye 0,57 gram sentetik verdiği belirlendi. Şüpheli B.T.,ekipler tarafından gözaltına alındı.

Her iki operasyondaki 6 kullanıcı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 2 operasyonun şüphelileri, G.G., O.İ. ve B.T., 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bayram OK