İYİ Parti Samsun İl Binasında gerçekleşen törende İl Başkanı Recep Güleroğlu, en geç cuma gününe kadar büyükşehir belediye başkan adayını da açıklayacaklarını duyurdu. Tanıtım toplantısına İYİ Parti il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

SALIPAZARI İYİ OLACAK

Gerçekleşen törende konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, ''İttifak sürecinde Salıpazarı ilçemizde de büyükşehirde olduğu gibi İYİ Parti çatısı altında bir birliktelik gerçekleştireceğiz. 31 Mart akşamı Salıpazarı'nı da iyi belediyecilik kervanına katacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Refaettin Karaca'ya hayırlı olsun diyorum ve Allah yar ve yardımcısı olsun'' dedi.

İÇİNDE DOĞDUM İÇİNDEN GELİYORUM

Salıpazarı Belediye Başkan Adayı Refaettin Karaca yaptığı açıklamada, 'Doğduğum, büyüdüğüm, kültürünü aldığım Salıpazarı ilçemizin şehreminliğine, belediye başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Köylümüzün derdini sırtıma yüklenerek bu sorumluluğa talip oluyorum. Toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileği de edebiyat kitaplarında okumadım. İçinde doğdum, içinden geliyorum. Esnafımızın, işçimizin, memurumuzun, ev hanımlarımızın arzu ve rahatsızlıklarını bilerek buradayım. Üreten belediyecilik anlayışıyla, Salıpazarı'na yeni bir vizyon sunmak niyetiyle bu yola çıktım. Kavga etmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, her eli sıkacak, herkesi göreceğiz. Salıpazarı'nın en uç noktasında bacası tüten eve gidecek, sofrasına oturacağız' şeklinde konuştu.

SAHAYA İNİYORUZ

Uzman bir ekip oluşturduğunu belirten Karaca, 'Sorunları sorun olduğunu anlatarak değil çözüm odaklı yaklaşarak çözeceğiz. Türkiye'nin bulunduğu buhrandan çıkışının yerelden genele giden bir yol haritasında mevcut olduğuna inanarak bir yola çıkıyoruz. Siyaseti bir kavga aracı olmaktan ziyade kaynaşmanın mayası, birliğin dili olarak kullanan bir anlayışla sahaya iniyoruz. Belediyeler yandaşı kayırma kurumu değil şehremini hüviyetinde kutsal bir yönetim mekanizması olduğunu göstermeye geliyoruz. Salıpazarı'nı kendimize yol değil yoldaş kabul ederek bu vazifeyi istiyoruz. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olsun' diye konuştu.