İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hayati Tekin'in gösterilmesi için bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde basın açıklaması düzenlenirken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı

SAMSUN'UN GELECEĞİ İÇİN HAYATİ TEKİN

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Tevfik Sertakan, 'İYİ Partili, Cumhuriyet Halk Partili, AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili, Demokrat Partili, Demokratik Sol Partili kardeşlerim ve Samsun sevdalı kardeşlerim hoş geldiniz. Samsun'un geleceğini doğru kişiye emanet etmek için bir araya geldik. Samsun'un sıkıntılarını ve dertlerini bilen Samsun'u ve Samsunspor'u hak ettiği yerlere getirecek, aldığı emaneti hakkıyla yerine getirebilecek, halka hizmeti hakka hizmet olarak gören tek belediye başkan adayı mimar Hayati Tekin için buradayız' dedi. Konuşmanın ardından toplanan vatandaşlar 'Samsun Hayati Başkanı istiyor' diye sloganlar attı. Davul zurna eşliğinde İYİ Parti İl Binasını ziyaret eden grup, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu görüştü.

MESAJI ALDIK

Görüşme sonrası açıklama yapan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, 'Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkartma hakkı ve yetkisi İYİ Parti'ye verildi. Geldiğimiz nokta itibariyle şu an 6 aday adayı arkadaşımız var. Her aday adayımız ayrı bir değere sahip. Sizlerin de gönlünde birileri var. Biz burada hissi, duygusal herhangi bir olaya kapılmadan partimizin ve ittifakın başarısı için, Samsun'u iyi parti belediyeciliğiyle tanıştırabilmek için azami gayret sarf ediyoruz ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz bu talepleri, genel merkeze iletiyoruz ve gerekli raporları sunuyoruz. Gönlünüzden geçeni aday yapamadık diye küsmeyin. Bunu yanlış anlamayın, bir şey ima etmiyorum. Kanaatlerimizi genel merkeze iletiyoruz. Herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

MUTLU OLDUM

Konuyu değerlendiren İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hayati Tekin, 'CHP Bafra ve Çarşamba teşkilatı, bu konuda daha önce hareketlendi. Eski ilçe başkanlarımız da hareketlendi. Arkadaşlar sağ olsun böyle bir yola girmişler. Mutlu oldum, benim tarafımdan bir organizasyon yok. Ben 'adaysın' diye aranmadım. Beni hep 'hayırlı olsun' diye arıyorlar, ulaşmış resmi bir açıklama yok' dedi.

Erdinç YILDIZ