İYİ Parti'de adaylık düğümleri çözülüyor. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun'daki iki önemli belediye başkan adaylığı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ERHAN USTA 10 PUAN ÖNDE

Bedri Yaşar, MHP'Den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta ile dün İYİ Parti Genel Merkezi'nde biraraya geldiklerini söyledi. Yaşar, Usta'ya yaptıkları görüşmede Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunu görüştüklerini ifade ederek, "Sayın Erhan Usta henüz kararını kesinleştirmemiş. Kendisiyle çok yararlı bir görüşmemiz oldu. Erhan Usta en geç pazar gününe kadar düşünecek ve kararını verecek. Partimizin Samsun'da yaptırdığı anketlerde şuan itibariyle Usta, AK Parti adayının 10 puan önünde görünüyor. Usta İYİ Parti'nin adayı olursa Samsun'un Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına kesin gözüyle bakıyoruz. Pazar gününe kadar kendisinden kararını vermesini istedik. Kabul ederse adayımız Sayın Erhan Usta'dır. Kabul etmez ya da kararını vermezse başımızın çaresine bakacağız" dedi.

NECATTİN DEMİRTAŞ YÜZDE 90

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhur İttifakı'nın adaylarının açıklanmasının ardından MHP'den istifa eden İlkadım Belediye eski Başkanı Necattin Demirtaş ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yaşar, Necattin Demirtaş'ın yüzde 90 ihtimalle İYİ Parti'nin Samsun İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı olduğunu ifade etti. Yaşar, Kavak Belediye eski Başkanı Şerif Ün ile ilgili de, "Kavak'ta aday adayımız var. Demirtaş için söylediğim şeyleri, Şerif Ün için ifade edemiyorum. Aday adayımızla birlikte değerlendirilecektir" diye konuştu.