AFYON YUTMUŞ GİBİ

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, kulüp Medya Direktörü Murat Sandıkçı'nın 'Bire1' programına katılarak sessizliğini bozdu. Deneyimli teknik adam, ilk olarak Amed Sportif Faaliyetler maçını değerlendirirken, "Amed Sportif Faaliyetler maçında böyle bir kaybı biz de beklemiyorduk. Kendi içimizde de 3 gündür bu maçın sorgulamasını yapıyoruz. Çünkü iyi bir hazırlık kampı geçirmiştik. Çocuklardaki veriler gayet iyiydi ama anlamadığımız bir şekilde takımda sanki oyuncu grubunun bir çoğunda afyon yutmuş gibi bir haller vardı. Bunun içinde çocuklarla diyalog halindeyiz. İnşallah bunu da çözeceğiz. Ligin ikinci yarıları özellikle deplasmanlar zor olacak. Çünkü herkes kamptan geliyor ve iyi başlamak istiyor. Bu anlamda deplasman takımları için zor oluyor. İnşallah bu bize ciddi bir uyarı olur. Seri galibiyetlerle bu aldığımız mağlubiyeti unutturmak istiyoruz" diye konuştu.

BİR İMAYLA GİDERİM

Kendisine yönelik tepkileri de değerlendiren Taner Taşkın, "Ligin ilk yarısında 8 haftada 7 galibiyet bir beraberlik almıştık, 9'uncu hafta Keçiörengücü'ne mağlubiyet olunca 'istifa' diye bağırmışlardı. Tabi bunlar bizi üzüyor ve enerjimizi alıyor. Biz 1-2 maçlık serüvenlerle yola çıkmadık. Lig uzun bir maraton. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Bu şampiyonluk yolunda bu tür yaraları biz de, rakiplerimizde alacak. Tabi kendi seyircimizden ve etrafımızdan bu tür söylemler gelince biraz rahatsız oluyoruz. Şu anda görevimin başındayım. Buraya ben İsmail Uyanık'ın bir telefonuyla geldim. Yine onun küçük bir imasıyla da ayrılabilirim. Birilerinin söylemesiyle ben istifa etmiyorum. Eğer başkandan böyle bir talep gelirse seve seve kabul ederim. Ben bu takımın şampiyonluğu için her türlü fedakarlığa hazırım. Bizim şu anda bir işimiz var. Bütün enerjimizi oraya harcıyoruz. Gümüşhanespor maçına hazırlanmaya çalışıyoruz" dedi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Taner Taşkın şöyle devam etti: "Dün yok, sadece bugün var. Biz nasıl toparlanırız, Gümüşhane maçını nasıl alırız ona bakacağız. Çünkü bu takımın bir hedefi var, o da şampiyonluk. Bu şampiyonluk yolunda da iç sahada oynayacağımız özellikle 9 tane maç belirleyici olacak. İlk yarı itibariyle 2 tane maçı içeride kaybetmiştik. Bu bizim için biraz handikap olmuştu. Şimdi biz iç sahayı doğru oynayıp, bu takımı hedefe ulaştıracağız. O yüzden ben kulaklarımı her şeye tıkadım. Şu anda benim üzülmeye ve sıkılmaya vaktim yok. Başkalarını dinlemeye de hiç vaktim yok. Sadece işime odaklandım. Ekibimizle beraber kendimizden eminiz, çocuklarımıza da güveniyoruz. En kısa zamanda çok iyi bir reaksiyon verip, seri galibiyetler almak istiyoruz. Bununda başlangıcı olarak Gümüşhane hedef maçıdır. İnşallah bu maçla beraber yükselişimiz devam edecektir. Rakibimizde kendi evinde berabere kaldı. Makas çok fazla açık değil. 4 puanlık bir fark var. Üstümüzdeki 2 rakip de bize gelecek. O yüzden panik havasını da oluşturmaya hiç gerek yok."

TAZMİNATIM YOK

"Bizler de buraya Yılport Samsunspor'un başarısı için geldik. İnşallah en kısa sürede bu işleri de normalleştireceğiz. Sosyal medyada da yazılanlar ve çizilenler beni çok fazla ilgilendirmiyor. Benim sadece ağzından çıkacak lafa baktığım bir insan var, o da İsmail Uyanık'tır. Seve seve ne isterse onu yapmaya hazırım. Benim mukavelemde en ufak bir tazminat da yok. Beni istedikleri zaman gönderebilirler. Bundan önceki takımlarda da tazminat şartım olmadı. Çünkü beni istemeyenle ben hiçbir zaman çalışmak istemedim. Yılport Samsunspor'a geldiğim ilk günden itibaren şerefimle, namusumla, ekibimle beraber gecemizi gündüzümüze kattık buralara kadar geldik. Bundan sonra da Allah bize nasip ederse de bu takımı şampiyonluğa taşımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmasınlar. Aramıza nifak tohumu sokmasınlar. Bizler oyuncu grubu ile tamamen kenetlendik. Bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu zaten ben olurum. Ama şu anda sadece aldığımız sonuçlarla maç ortalamamızın 2'nin üzerinde devam ediyor. Ben verdiğim sözü tutuyorum."

ZOR OYUNU BOZACAĞIZ

"Benim amacım ilk devre topladığımız puanın üstünde daha fazlasını ikinci devre toplamak istiyoruz. Eğer bunu başarırsak bu takım da hedefe gidecek. Ama lütfen bir mağlubiyette ortalığı ayağa kaldırıp, takımın teknik patronunu ayaklar altına almanın da hiç alemi yok. Ne yaptığımı ve ne yapacağımı da biliyorum. Allah'ın izni ile şu anda görevimin başındayım. Takımı Gümüşhane maçına hazırlıyorum. Çıkacağız ve etkili bir sonuçla yolumuza devam etmek istiyoruz. İyi bir takımla oynayacağız. Gümüşhane her sene bu liglerde lokomotif olmuş takımlardan bir tanesidir. Bizim açımızdan kolay diye bir maç yok. Her maç kendi adımıza zor geçecek. Ama biz zor oyunu bozmak istiyoruz. İyi mücadele edip, iyi futbol oynamak istiyoruz. İnşallah bunu neticeye yansıtacağımızı düşünüyorum."