Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yer almayan bazı otobüs firmalarının, otogara girmeden kaçak yolcu alımı yaptığını iddia eden otogardaki firma temsilcileri, Samsun Valiliğine dilekçe ile başvurdu. Dilekçede, "Otogar dışında faaliyet gösteren bazı firmaların terminal dışında ve trafiğin yoğun olduğu merkezlerde yolcu indirip bindirdikleri ve bunun yasal olmadığı' belirtildi.

CAN GÜVENLİĞİ YOK

Temsilciler adına konuşan yazıhaneci Bilal Şahin, "Samsun Otogarında yazıhaneci olarak çalışıyoruz. 9 firmaya hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Samsun Valiliğine dilekçe verdik. 2 kişi otogardaki yazıhaneyi kapattıktan sonra firmalarına kaçak yollarla yolcu alıyor. Otogardaki tüm firmalar dilekçemize imza attı. Yolcu alımları farklı noktalarda yapılıyor. Vatandaşların hiçbir can güvenliği yok. Allah korusun bir kaza yaşansa çok büyük sıkıntılar doğabilir. Haksız rekabet yapılmasın, burada zaten bütün firmalarla yasal şekilde rekabet halindeyiz" dedi.

SORUMLULUKTAN KAÇIYORLAR

Samsun Otogar Müdürü Sönmez Yalçın ise otogar yönetimi olarak gerekli kolaylıkları sağlamalarına rağmen bazı firmaların ısrarla burada yer almadığını belirterek, "Vergi ve güvenlik konusunda sorumluluk almayan bazı firma sahipleri, otogar dışında yolcu alımı yapıyor. Cezaevi Mahallesi ve Meydan'da bu işi yapanlar var. Asıl konu, akan trafikte indirilen insanların can güvenliği. Otogar yönetimi olarak bu firmalara burada yer almaları için gerekli kolaylıkları sağlıyoruz. Umarım bu dilekçeden sonra bu konuda daha hassas davranılır. Ulaştırma Bakanlığı tarafından U-Net sistemi getirildi. Artık bütün otobüsler otogardan otogara taşıma yapmak zorunda. Bu otomasyon sayesinde otogar dışındaki 7-8 firma ve 2 yazıhanecinin de buraya geleceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR / Özel Haber