Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa eden İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, evinin önüne gelen bir grup kalabalığa yeniden aday olacağını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından istifasını veren Demirtaş, Haber Gazetesi'ne verdiği demeçte İYİ Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden teklif aldığını söylemişti. Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Katrancı, Demirtaş ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığını ve resmi bir teklif yapmadıklarını söyledi.

TEKLİF YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Katrancı, "Şu anda öyle bir teklif yok. Benim veya üst yönetimin kendisiyle herhangi bir teması olmadı. Belki bazı arkadaşlarımızla konuşmuş olabilirler. İleriki günlerde ne olacak, ne bitecek bir bakarız. Konjonktür ne gösteriyor ona göre hareket ederiz" dedi.

KENDİSİYLE GÖRÜŞMEDİM

Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu ise, "Ben kendisiyle bireysel olarak iletişime geçmedim. Belki arkadaşlarımız görüşmüş olabilirler. Vatan, millet sevgisi olanların hepsiyle çalışabilme imkanının sağlanmasını arzu ediyoruz. Ama bizim kendisiyle 'Aday yaptık' diye bir görüşmemiz olmadı" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU