26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında program düzenlendi. Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Dr. Nurullah Erem, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nün, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlandığını, 2019 yılında da kesintisiz ticaret, seyahat ve taşımacılık için 'Akıllı Sınırlar' temasının belirlendiğini ifade etti.

SAMSUN'A YENİ OSB'LER ŞART

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un il olarak ihracatının 550 milyon dolar civarında olduğunu belirtti. Kaymak, 'Bu şahsen ilimiz için çok yetersiz bir rakam. Bizleri tatmin etmiyor. O anlamda her zaman söylediğimiz bir cümle var. Samsun potansiyeli yüksek bir il. Daha çok üretebilecek kapasiteye sahibiz. Biz bu üretim süreçlerini, eksiklerimizi gidererek daha çok üretmenin yollarını bulmak durumundayız. O anlamda hep söylüyoruz. Samsun ticaret, turizm, sağlık ve spor merkezi. Her alanda yüksek potansiyeli var ama asıl bizim için önemli olan ihracat rakamlarını artıracak Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) büyük fabrikaların olması. Artık Samsun'da ortak akıl, ortak payda ve bütün paydaşlarla birlikte Samsun'da mutlaka yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurarak, yeni fabrikaların ilimizde üretim yapmasını sağlayacak alanlar oluşturmak durumundayız' şeklinde konuştu.

PASTA KESTİLER

Vali Osman Kaymak programın sonunda, ülke ekonomisinin kalkınmasına ve ihracat seferberliğine katkılarından dolayı başarı ödülüne layık görülen iş insanlarına plaketlerini vererek, başarılarının devamını diledi. Plaket töreninin ardından Vali Kaymak ve protokol üyeleri, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasını gezerek, incelemelerde bulundu. Ziyaretin sonunda Vali Kaymak ve protokol üyeleri, hep birlikte 26 Ocak Dünya Gümrük Günü için hazırlanan pastayı kesti.