İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanyada, nakdi, kırtasiye ve kıyafet yardımı toplanarak Suriye'deki savaş nedeniyle eğitim öğretimini sürdürmeye çalışan Cerablus kentindeki öğrencilerin ve okudukları okulların ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi. Yardım kampanyasına duyarlılık gösteren öğrencilerden şu ana kadar TIR'lar dolusu kırtasiye ve kıyafet yardımı gelirken öğrenciler harçlıklarını da Cerablus için bağışlamaya başladı.

'Kurşun korkusu olmadan okullarına gidebilsinler'
Konak Hacışakir Eczacıbaşı Ortaokulu Müdürü olan babası akşam yemeğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kampanyayı anlatırken kampanyadan haberdar olan Güzelyalı Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Egem Kurum 'Babam yemek yerken düzenlenen kampanyadan bahsetti. Ben de oradaki kardeşlerime yardımcı olmak istedim. Biz burada huzurlu bir şekilde eğitim alıp okulumuza gidebiliyoruz. Umarım oradaki kardeşlerimde bir gün kurşun korkusu olmadan okullarına gidebilirler' diyerek biriktirmiş olduğu harçlıklarını Cerablus'a gönderilmesi için İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye teslim etti.

Gaziantep'ten Cerablus'a
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 'Bizler kültür olarak yardımlaşmayı, paylaşmayı bilen, nerede bir mazlum varsa yanında olabilecek vicdanla yetiştirildik. Görüyoruz ki çocuklarımızda aynı kodlarla yetişiyor. Yardım elini öğrencilerimizin gönüllü bir şekilde uzatıyor olması eğitimciler olarak bizlerin gururudur' dedi. Düzenlenen kampanyada giyim, kırtasiye gibi yardımlar ilçe milli eğitim müdürlüklerinde toplandıktan sonra Cerablus'a yollanması hedefleniyor. Nakdi yardımda bulunmak isteyen kişiler için de Valilik oluru ile Ziraat Bankası Konak Şubesinde hesap açtırıldı. Hesapta toplanan miktar, kurulan sorumlu komisyon marifetiyle okul ve öğrenci malzemesi alınarak bölgeye TIR'larla nakledilecek. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine giden İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplanan malzemeleri Gaziantep iline gönderecek. Toplanan malzemeler buradan kolluk güçlerinin yardımı ile Cerablus'a ulaştırılacak.