CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Dernekler Federasyonunun organize ettiği programa katıldı. Programda konuşan Milletvekili Zeybek, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Zeybek, 'Birlikte başarmamız daha kolay olacak' diye konuştu.

ARTIK VAATLERİ YOK

'Ülkemizi 16 yıldır yöneten iktidarın genelde ve yerelde bir başarısı yok' diye Zeybek, 'Ülkemizin geldiği noktada; işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ile insanlarımız büyük sıkıntı içerisinde. 31 Mart 2019 seçimlerinde bütün seçmenlerin sandığa gitmesi önemli. Uzun süre iktidarda bulunanların, söyleyecek söz ve vaatleri de kalmamıştır. Yerel seçimlerde bütün seçmen kardeşlerimizi, büyük sorumluluklar bekliyor. Ülkemizi iyi yönetemeyen iktidarın, uyarılması ve yerelde görevden uzaklaştırılması kaçınılmaz hale geldi. İktidarı uyarın, hesap sormak seçmenlerin inisiyatifindedir, gereğini yapın. Üretimin azaldığı, işsizliğin çoğaldığı yönetim düzenine son vereceğiz' şeklinde konuştu.

İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Amasya'da bir maden ocağında meydana gelen göçük hakkında da konuşan CHP'li Zeybek, 'Göçükte kurtulan işçileri ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İşçiler, maden ocağında malzeme eksikliği olduğunu, göçüğü önlemek için kullanılan direklerin madende kullanılan direkler olmadığını, güvenli kömür çıkartma için yeterli malzeme ve ekipmanın bulunmadığını, bu nedenle göçüğün meydana geldiğini ifade ettiler. İşçilerin ve işletmenin sorunlarını, TBMM gündemine taşıyacağız. İş güvenliğinin mutlaka sağlanması gerekiyor, işçilerin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olacağız' ifadelerini kullandı.